Šolta Svet24.si

Foto: Na priljubljenem hrvaškem otoku z dodatnimi...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Kronika Ljubljana

Hišne preiskave v Ljubljani

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
17.12.2015 11:47

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) danes zaradi sumov kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete in korupcije opravljajo 12 hišnih preiskav na območju ljubljanske policijske uprave. Neuradno so preiskovalci tudi v prostorih MOL, iskali pa naj bi dokumentacijo o koncesiji za izvedbo kanalizacije na Rakovi jelši.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada danes od šeste ure naprej na območju ljubljanske policijske uprave na podlagi sodne odredbe opravljajo 12 hišnih preiskav poslovnih prostorov gospodarskih družb, stanovanjskih prostorov in osebe javnega prava.

Preiskovalci NPU sumijo, da so osumljenci omenjena kazniva dejanja izvršili pri upravljanju s premoženjem osebe javnega prava, t.j. pri predčasnem plačevanju določenih storitev, za kar so zahtevali darilo. Kaznivo dejanje je bilo izvršeno tudi v zvezi z nezakonitim posredovanjem pri izvedbi postopka javnega naročila in v zvezi z nezakonitim posredovanjem pri zaposlitvi javnega uslužbenca. Poleg tega pa tudi s sklenitvijo škodljive pogodbe pri opravljanju gospodarske dejavnosti gospodarske družbe s sedežem v Ljubljani.

Na policiji imen ne navajajo, po poročanju spletnih Financ pa preiskava poteka tudi v prostorih Mestne občine Ljubljana (MOL). Časnik je iz virov blizu občini tudi izvedel, da preiskovalci iščejo dokumentacijo o koncesiji za izvedbo kanalizacije na Rakovi jelši.


Lani so v zvezi s tem na župana Jankovića in njegove uradnike leteli očitki o diskriminatornih zahtevah za reference gradbincev za gradnjo komunalne infrastrukture na Rakovi jelši. Občina naj bi bila pri izbiri izvajalca namreč naklonjena mestnemu gradbincu KPL.

Predkazenski postopek je NPU začel marca lani na podlagi pisne prijave, preiskovalci pa zbirajo obvestila in dokaze ter izvajajo druge potrebne ukrepe na podlagi usmeritev in navodil specializiranega državnega tožilstva.