otrok, otroci, osnovna-šola, škofja-loka, koronavirus, šolska-pot Svet24.si

Starši naj ne pozabijo obvestiti delodajalca, ...

kuder (2) Svet24.si

Kaj storiš, ko izveš, da oče, ki ga imaš, ni ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

20180217-00841525 Reporter.si

Janez Janša in Jelka Godec se lahko skrijeta v ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

politikin-zabavnik Odkrito.si

ČIGAVA JE RUSKA RULETA?

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Kronika Zagreb/Buje

Hrvaški policisti ustavili devet Slovencev s ponarejenimi testi PCR

Piše: STA

Čas objave:
17.05.2021 13:15

Hrvaška policija je minuli konec tedna med nadzorom prometa na mejnem prehodu Dragonja na meji s Slovenijo ustavila devet slovenskih državljanov, ki so s ponarejenimi testi PCR skušali vstopiti na Hrvaško, je danes sporočila policijska uprava hrvaške Istre. Postopke proti slovenskim državljanom je prevzela slovenska policija.

Hrvaški policisti so minuli petek v popoldanskih urah na hrvaškem mejnem prehodu Kaštel (Dragonja) pri Bujah ustavili tri slovenske državljane, ki so hoteli vstopiti na Hrvaško s ponarejenimi testi PCR, da bi se izognili obvezni karanteni zaradi preprečevanja okužb z novim koronavirusom, je danes sporočila policijska uprava s sedežem v Pulju.

Dodali so, da so v nedeljo pri dveh slovenskih državljanih odkrili, da sta predložila ponarejena PCR-testa, ki ju je opravila tretja oseba, ustavili so tudi slovenski par, ki je sam ponaredil negativna testa PCR. Še dva slovenska državljana pa sta ponaredila datum testiranja, so še ugotovili hrvaški policisti.

"Glede na to, da je potrjen sum, da so slovenski državljani storili kaznivo dejanje ponarejanja dokumentov, so nadaljevanje postopka proti njim prevzeli slovenski policisti," so še objavili na spletni strani istrske policije.