atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika

Hudo poškodovan pešec

Piše: R.K.

Čas objave:
22.11.2022 08:39

Nekaj pred 17. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 49-letna voznica osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce trčila v 82-letnega pešca, ki je prečkal cesto.

 Hudo poškodovanega pešca so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper povzročiteljico nesreče bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V nasprotno smer po avtocesti

20. 11. okoli 23. ure so bili policisti obveščeni, da med Drnovim in Smednikom v smeri proti Ljubljani voznik osebnega avtomobila vozi v napačni smeri. OKC je o nevarni vožnji voznika takoj obvestil policijske patrlulje, ki so vozilo izsledili in ustavili. Ugotovljeno je bilo, da je 47-letna voznica peljala iz smeri Obrežja proti Ljubljani. Na odseku avtoceste v Dobruški vasi, kjer se izvajajo dela, je avtomobil obrnila in nadaljevala vožnjo proti Obrežju. Na območju Smednika je nato vozilo ponovno obrnila in nato v smeri Ljubljane vozila v nasprotni smeri. Pri tem je v Dobruški vasi na
odseku kjer se izvajajo dela trčila v varovalno ograjo in kljub temu nadaljevala vožnjo v smeri Ljubljane. Okoliščine policisti še preiskujejo in bodo zoper kršiteljico na podlagi ugotovitev ustrezno ukrepali.