Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Dolenjske Toplice

Hudo pretepel ženo

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
29.07.2019 12:28

Danes ponoči so policisti posredovali zaradi nasilja v družini na območju Policijske postaje Dolenjske Toplice. Hudo pretepena ženska je uspela pobegniti pred nasilnežem in poiskati pomoč. Policisti so žrtev takoj odpeljali v zdravstveni dom, od tam pa je bila zaradi številnih poškodb prepeljana v novomeško bolnišnico.

Zbrali so obvestila in ugotovili, da jo je s palico pretepel 83-letni mož. Moški naj bi bil že večkrat nasilen in jo pretepal, vendar žrtev v preteklosti ni poiskala pomoči, prav tako policistov o nasilju ni obvestil nihče drug.

Moškemu bodo izrekli prepoved približevanja žrtvi zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje,
osebno varnost in svobodo. O izrečenem ukrepu bodo obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zoper nasilneža bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Kriminalisti in policisti med preiskavami kaznivih dejanj nasilja v družini nemalokrat ugotovijo, da je osumljenec več let izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril. Pozivamo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve.