900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika

S pestjo jo je udaril v glavo in jo davil

Piše: R.K.

Čas objave:
26.11.2021 11:58

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 224 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in kršitelju cestno prometnih predpisov zasegli tovorno vozilo.

Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih
prostorih in v Novem mestu pridržali kršitelja, ki se kljub ukazom policistov ni pomiril. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, požara in nezakonitih prehodov državne meje.

Huje poškodovan voznik traktorja
Policisti PP Sevnica so bili nekaj pred 15.30 obveščeni o nesreči v gozdu na območju kraja Vrhek. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 70-letni moški vozil kmetijski traktor po gozdni poti, kjer je izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. Huje poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Zasegli tovorno vozilo
Policisti postaje prometne policije Novo mesto so nekaj po 21. uri pri nadzoru prometa na avtocesti ustavili 41 letnega državljana Hrvaške, ki je vozil skupino vozil, sestavljeno iz vlečnega in polpriklopnega vozila. V postopku so ugotovili, da je voznik vozil tovorno vozilo kljub prepovedi, saj so mu ob 19. uri uslužbenci FURS-a na Obrežju odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo zaradi kršitev, ki se nanašajo na predpisane odmore in počitke. Kršitelju, ki je nameraval tovor prepeljati v Italijo, so zasegli tovorno vozilo in zaradi kršitev na pristojno sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nasilje v družini
Policisti PP Krško so posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Krškega. Zaščitili so žrtvi in 32-letnemu nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je osumljenec izvajal fizično nasilje nad partnerko, s pestjo jo je udaril v glavo in jo davil. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. 32-letnika bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.


Vlomi in tatvine
Med 24. 11. in 25. 11. je v Mali Hubajnici na območju PP Sevnica neznanec skozi vrata vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V Gorenjem Maharovcu je v noči na 25. 11. nekdo iz gospodarskega objekta odtujil 19 zajcev. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Med 24. 11. in 25. 11. je v Srebrničah neznanec vlomil v prodajalno in odtujil okoli 50 kg krompirja in pet steklenic vina. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 450 evrov škode.

Okoli 14. ure je na Lešnici na območju PP Novo mesto storilec iz odprte garaže stanovanjske hiše odtujil motorno žago. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

V Dolenji vasi pri Raki je nekaj pred 20. uro neznanec skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Ob vklopu alarmne naprave je storilec pobegnil in po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Preloke in Balkovcev (PP Črnomelj) izsledili in prijeli deset državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.