jansa logar predsedniske volitve Svet24.si

Kako je poraz prenesel Janez Janša?

himars Svet24.si

Bo to novo orožje, s katerim bodo Ukrajinci ...

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

doncic 12 Ekipa24.si

Ga je želel ubiti?! Allen s koleni nad Dončića,...

kmetija Njena.si

Kmetija: V oddaji po nesreči pokazali člana ...

Luis Enrique 22 pm Ekipa24.si

Srce parajoče besede o umrli hčerki: Španski ...

Kronika

Iz grmovja ukradli motor

Piše: R.K.

Čas objave:
31.08.2021 08:13

Policisti so na številko 113 prejeli 261 klicev, od tega je bilo 62 primerov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s prometno varnostjo.

Odpeljali štirikolesnika in kolo z motorjem
Med nedeljskim in ponedeljkovim popoldnevom so neznanci v Vidovičih odpeljali štirikolesnik, parkiran pod nadstreškom. Štirikolesnik, znamke CF MotoXL 520, rdeče barve, kranjskih registrskih tablic, naj bi bil vreden okoli osem tisoč evrov. Metliški policisti so opravili ogled kraja, storilce pa še iščejo.

Krški policisti so sprejeli prijavo o tatvini kolesa z motorjem Tomos APN 4, brez registrskih tablic, ki ga je lastnik pustil v grmovju ob reki Savi v Žadovinku, kjer je lovil ribe. Lastnik je oškodovan za okoli dvesto evrov.

Vlom v hišo in avtomobil
Policisti iz Šentjerneja so opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo v Šmarju. Do vloma je prišlo že v noči iz sobote na nedeljo, a so domači vlom opazili šele v nedeljo zvečer, ko so ugotovili, da pogrešajo nekaj denarja in nakita. Storilci prostorov niso razmetali, so pa izklopili senzor za luč. Skupne škode je za nekaj več kot tri tisoč evrov.


Popoldne so trebanjski policisti opravili ogled vloma v osebni avtomobil na območju Debenca. Med 11.00 in 15.00 uro se neznanci izkoristili odsotnost lastnika, ki je opravljal sečnjo dreves, vlomili v avto in donesli motorno žago Stihl 261 CM in denar iz denarnic. Podjetju, ki je opravljajo sečnjo dreves in trem delavcem so povzročili za okoli tisoč evrov škode.

Prometna varnost
Brežiški policisti so zvečer obravnavali prometno nesrečo, kjer je 40-letni voznik, domnevno zaradi prekratke varnostne razdalje, trčil v avto pred njim. 23-letni voznik slednjega vozila je bil v nesreči lažje poškodovan. Policist so obema odredili preizkus alkoholiziranosti, pri čemer je pri 40-letniku rezultat pokazal 0,46 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Mejne zadeve in tujci
Nekaj po sedmi uri zjutraj so brežiški policisti in policisti specializirane enote za nadzor državne meje iz Brežic v bližini Rigonc
prijeli pet državljanov Irana.

Črnomaljski policisti so dopoldne v Tribučah prijeli šest državljanov fganistana. Popoldne so v Ziljah ustavili osebni avtomobil, v katerem je21-letnik iz Albanije vozil dva tujca, ki sta v državo prišla mimo mejnega prehoda. Tudi ta dva naj bi bila iz Albanije.