bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Kronika Novo mesto

Iz kronike novomeških policistov

Piše: PU Novo mesto, R.P.

Čas objave:
13.09.2018 12:41

Na Malem vrhu pri Brežicah so policisti nekaj pred polnočjo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Ko so se lastniki, ki so bili odsotni dobre tri ure, vrnili domov, so ugotovili poškodbe na oknih in o tem obvestili policiste.

Slednji so kraj zavarovali, z ogledom pa bodo ugotavljali, kakšna škoda je nastala oziroma kaj je bilo odnesenega.

PROMETNA VARNOST
Na avtocesti, na relaciji Smednik- Drnovo, se je nekaj po deseti uri dopoldne zgodila prometna nesreča, domnevno zaradi neprilagojene hitrosti. Med vožnjo je 39-letna voznika osebnega vozila izgubila oblast nad vozilo in zletela s ceste ter pristala na strehi. Prisotnosti alkohola policisti
niso ugotovili, lažje poškodovano voznico pa so oskrbeli v novomeški bolnišnici.


Na glavni cesti od Boštanja proti Vrhovem je nekaj pred enajsto prišlo do trčenja med dvema osebnima avtomobiloma. Po prvih ugotovitvah policistov je 50-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil proti Boštanju, iz neznanega vzroka zapeljal na drugo stran in trčil v avto, ga je po svoji strani pravilno peljal 33-letni voznik s sopotnico. V nesreči se je lažje poškodoval 50-letni povzročitelj, zaradi ogleda in odstranjevanja posledic pa je bila cesta zaprta do pol ene ure. Oba voznika sta bila preizkušena, a prisotnosti alkohola niso zaznali.

V Novem mestu je zvečer padel 25-letni kolesar. Po prvih ugotovitvah prometnih policistov je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in padel. Alkohola ni bilo, lažje poškodbe pa so oskrbeli v novomeškem urgentnem centru.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Policisti na mejnem prehodu Rigonce so nekaj po enajsti uri zvečer za izstopu iz Slovenije kontrolirali 62-letnega voznika osebnega avtomobila iz Hrvaške. V postopku so ugotovili, da je zanj razpisana Interpolova tiralica, in sicer ga išče policija iz Bosne in Hercegovine. Privedli so ga
k preiskovalni sodnici, ki je po zaslišanju zanj odredila sodno pridržanje do zaključka postopka izročitve.