Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Kršitelju zasegli avto, delovna nesreča v novomeškem podjetju

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
25.02.2019 18:25

Novomeški policisti so obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil večkratni kršitelj in mu zasegli avto. Beležili so še delovno nesrečo, vlome in tatvine, ter nezakonite prehode državne meje.

V kraju Zajčji vrh pri Stopičah, je danes ponoči, voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. 42-letni voznik, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,60 miligramov alkohola. Policisti so še ugotovili, da gre za večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine
Na Otočcu je 22. 2. med 10. in 12.30 uro nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit. Lastnike je oškodoval za 1000 evrov.

V kraju Hom na območju Trebnjega je neznanec vlomil v zidanico in odtujil motorno škropilnico, kosilnico na nitko in motorno žago. Povzročil je za 1500 evrov škode.

22. 2. med 18. in 20. uro je v Pleterju nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit in lastnike oškodoval za 1000 evrov.

Sevniški policisti so bili 23. 2. obveščeni, da je 22. 2. v večernih urah na parkirnem prostoru v Šentjanžu nekdo vlomil v dva avtomobila. V obeh vozil je našel denarnici in odtujil denar, iz tretjega vozila, ki je bilo
odklenjeno, pa je prav tako odtujil denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V Hrastnem, na območju Trebnjega je nekdo vlomil v zidanico in odtujil motokultivator, škropilnico in kosilnico. Lastnika je oškodoval za 3500 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje in poskusi izmika mejni kontroli

Črnomaljski policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Učakovcih izsledili in prijeli sedem državljanov Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujce so po zaključenih policijskih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PMP Dobova so na vstopu v Slovenijo med kontrolo tovornega vlaka na podestu vagona našli skrita dva tujca, ki sta se poskusila izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Državljana Kosova so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nesreča pri delu
22. 2. dopoldne so bili novomeški policisti obveščeni o nesreči pri delu v podjetju v Novem mestu. Po prvih ugotovitvah policistov je 67-letni moški padel z lestve in utrpel hude poškodbe. Moškega so reševalci odpeljali v bolnišnico, policisti pa bodo po zaključeni preiskavi z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.