Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Ljubljana/Zagreb

Iz rok naših policistov na hrvaške limance

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.11.2012 12:04

Oseba z Interpolove tiralice Saša Marijančević je minulo soboto neuspešno poskusil pobegniti z zagrebškega sodišča, potem ko mu je večkrat uspelo prelisičiti srbske in slovenske policiste, poroča danes Jutarnji list.

(foto: PU Ljubljana)

Časnik dodaja, da naj bi Marijančević marca pobegnil iz bolnišnice v Ljubljani, kljub temu, da so ga pazili policisti.

Marijančević je prejšnjo soboto s solzivcem najprej napadel policista na zagrebškem sodišču, nato pa razbil okno in skočil na cesto. Ob tem se je hudo porezal, policisti pa so ga kmalu po poskusu pobega prijeli. Pozneje so ugotovili, da so na policiji dan pred tem naredili napako, saj so mu v njegovi vrečki z osebnimi stvarmi vrnili solzivec in žepni nož, namesto, da bi jih odvzeli, navaja časnik.

32-letni Marijančević velja za izjemno nevarno osebo. Srbskim policistom je pobegnil trikrat. Bil je obsojen na pet in pol let zapora zaradi številnih kaznivih dejanj, kot so rop, izsiljevanje, tatvina in ponarejanje dokumentov.

Časnik dodaja, da je verjetno Marijančević oseba, ki je marca letos spektakularno pobegnila tudi slovenskim policistom. Neznanca so prijeli po prometni nesreči, med katero je z motorjem trčil v zid v Tacenski ulici v Ljubljani.

Moški se je med postopkom ob prometni nesreči izkazal z osebnimi dokumenti, za katere so policisti ugotovili, da so bili ukradeni pri vlomu v stanovanjsko hišo. Prav tako so policisti ugotovili, da je vozil neregistrirano motorno kolo. Zaradi hudih poškodb so ga najprej prepeljali v bolnišnico, kjer je bil pod policijskim nadzorom.

Medtem ko je slovenska policija poskusila ugotoviti, koga je prijela, sta neznanca 20. marca s solzivcem napadla in lažje ranila policistko, ki je na Zaloški cesti pazila na poškodovanca.

Časnik je objavil fotografijo Marijančevića iz ljubljanske bolnišnice, navaja pa tudi, da se je Marijančević po spektakularnem pobegu iz Slovenije skril v Zagrebu, kjer je živel z lažno identiteto, imel je tudi ponarejen srbski potni list.

Hrvaški policisti so minulo pomlad dobili informacijo, da dva srbska kriminalca ropata in kradeta avtomobile. Čez poletje so prijeli Dragoljuba Makića, ki so ga potem na podlagi srbske tiralice izročili srbskim kolegom.

Marijančevića niso našli do prejšnjega petka, ko se je ujel v policijsko past, ki so jo postavili pri odtujenem avtomobilu znamke bmw. Takrat so mu zasegli tudi pištolo magnum ter orodje za vlome, še piše časnik.