mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika NM

Izginili bakreni žlebovi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.03.2013 13:37

S strehe objekta v Brežicah je nekdo odtujil bakrene odtočne cevi in žlebove. Škode je za okoli 450 evrov. 27-letni nasilnež pa je v noči na nedeljo razgrajal pred gostinskim lokalom in nadlegoval goste.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so od zadnjega poročanja intervenirali v 99 nujnih primerih. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika osebnega avtomobila. Posredovali so zaradi 24 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, ponarejanja denarja, ponarejanja dokumentov, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi iskanja pogrešane osebe, nesreče pri delu, požara, sprožitev signalno varnostnih naprav, zgostitev prometa, povoženja divjadi in ovir na vozišču.

Pridržan kršitelj
V noči na 24. 3. so bili trebanjski policisti obveščeni o kršitelju javnega reda in miru, ki naj bi pred gostinskim lokalom nadlegoval goste. 27-letni kršitelj se je pred prihodom policistov odpeljal s kraja, vendar so ga izsledili in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,76 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga pridržali. Zaradi kršitev javnega reda in miru in nedostojnega vedenja so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine
V okolici Sevnice je bilo v minulih dneh vlomljeno v dve stanovanjski hiši. Neznanci so odtujili gotovino, nakit, dokumente in tri prenosne računalnike. Oškodovanca ocenjujeta škodo na okoli 6500 evrov.


Na območju Policijske postaje Dolenjske Toplice je med 12. 3. in 22. 3. neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil nakit. Škode je za okoli 1500 evrov.

Med 22. 3. in 23. 3. je v Novem mestu nekdo vlomil v prostore delavnice in odtujil gotovino.

Na parkirnem prostoru pokopališča v Šentjerneju je neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico z dokumenti in bančnimi karticami. Oškodovanka ocenjuje škodo na okoli 500 evrov.