sanremo 1 Svet24.si

Škandal na odru Sanrema: mladi pevec razdejal ...

profimedia-0746351184 Svet24.si

VIDEO: Ruski duhovnik pridiga o ubijanju ...

1673943364-s2f18725-3-1673943289444 Necenzurirano

Spet težave z digitalizacijo: kje so tečaji za ...

grims zalec vrba preseren fb Reporter.si

Branko Grims se je klanjal Prešernu v družbi ...

Ilka Stuhec darja crnko Ekipa24.si

Velike težave v ekipe Ilke Štuhec! Ilkina mama ...

Princesa Diana naj bi bila s svojo dušo še vedno ob Harryju Odkrito.si

Pokojna Diana je spregovorila in mu povedala …

peter prevc Ekipa24.si

Grdo! Zelo nesramno! Nizkoten napad na Petra ...

Kronika NM

Izginili bakreni žlebovi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.03.2013 13:37

S strehe objekta v Brežicah je nekdo odtujil bakrene odtočne cevi in žlebove. Škode je za okoli 450 evrov. 27-letni nasilnež pa je v noči na nedeljo razgrajal pred gostinskim lokalom in nadlegoval goste.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so od zadnjega poročanja intervenirali v 99 nujnih primerih. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika osebnega avtomobila. Posredovali so zaradi 24 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, ponarejanja denarja, ponarejanja dokumentov, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi iskanja pogrešane osebe, nesreče pri delu, požara, sprožitev signalno varnostnih naprav, zgostitev prometa, povoženja divjadi in ovir na vozišču.

Pridržan kršitelj
V noči na 24. 3. so bili trebanjski policisti obveščeni o kršitelju javnega reda in miru, ki naj bi pred gostinskim lokalom nadlegoval goste. 27-letni kršitelj se je pred prihodom policistov odpeljal s kraja, vendar so ga izsledili in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,76 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga pridržali. Zaradi kršitev javnega reda in miru in nedostojnega vedenja so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine
V okolici Sevnice je bilo v minulih dneh vlomljeno v dve stanovanjski hiši. Neznanci so odtujili gotovino, nakit, dokumente in tri prenosne računalnike. Oškodovanca ocenjujeta škodo na okoli 6500 evrov.


Na območju Policijske postaje Dolenjske Toplice je med 12. 3. in 22. 3. neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil nakit. Škode je za okoli 1500 evrov.

Med 22. 3. in 23. 3. je v Novem mestu nekdo vlomil v prostore delavnice in odtujil gotovino.

Na parkirnem prostoru pokopališča v Šentjerneju je neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico z dokumenti in bančnimi karticami. Oškodovanka ocenjuje škodo na okoli 500 evrov.