zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Šentjernej, Metlika

Izgubljeno v gozdu našli s helikopterjem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.11.2015 12:47

Letalska policijska enota je včeraj priskočila na pomoč šentjernejskim kolegom, ki so iskali 77-letnico, ki se je izgubila v gozdu. Njeno 'izginotje' so prijavili sosedje.

Okoli 18. ure zvečer so policiste klicali zaskrbljeni sosedje 77-letnice iz okolice Šentjerneja in prijavili, da je okoli pol četrte ure popoldne odšla v gozd in se še ni vrnila. Obstajala je možnost, da se je izgubila. Policisti so jo uspeli priklicati na telefon, a ni vedela povedati, kje točno se nahaja niti ni vedela, kako naj pride ven iz gozda. Ker je zaradi teme in nizkih temperatur obstajala velika verjetnost, da bo njeno življenje ogroženo, je stekla iskalna akcija.

Policistom iz Šentjerneja so pri iskanju na pomoč priskočili policisti iz letalske policijske enote in policijske postaje Metlika. Po desetih minutah iskanja je policijski helikopter s policistom-opazovalcem iz Metlike lociral 77-letnico in z reflektorjem lebdel nad njo toliko časa, da so do nje ob pol devetih prišli policisti in jo odpeljali na varno. Zdravniške pomoči ni potrebovala, zato so jo predali v oskrbo domačim. "Operativno komunikacijski center Policijske uprave Novo mesto se je za hitro in učinkovito akcijo zahvalil in pohvalil policiste letalske policijske enote, Šentjerneja in Metlike (slednji je usposobljen za delo s helikopterjem. Po radijski zvezi je slišal, kaj se dogaja in je ponudil pomoč pri iskanju)," so zapisali na PU Novo mesto.

Sicer so včeraj na Policijski upravi Novo mesto, na interventni številki 113 sprejeli 168 klicev. Od tega je bilo 53 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Poškodovani lovski preži
V Hudenju so neznanci z motorno žago požagali in razžagali dve lovski preži. Lovcem LD Škocjan so naredili za okoli tisoč evrov škode.

Tatvina lesa

Šentjernejski policisti so zjutraj obravnavali prijavo tatvine hlodovine. Skrbnik gozda lastnice, ki je v tujini, je prijavil, da so v gozdu požagali več bukev, pretežni del pa tudi že odpeljali. Po prvih ugotovitvah naj bi odpeljali približno 30 kubičnih metrov bukove hlodovine.

Poskus vloma v Srebrničah
Novomeški policisti so opravili ogled kraja poskusa vloma v stanovanjski objekt v Srebrničah. Z ogledom so ugotovili, da je najverjetneje ponoči neznance poskusil vlomit skozi okna in drsna vrata. Dejanje je sicer ostalo pri poskusu, a imajo lastniki kljub temu za več kot tisoč evrov zaradi poškodovanih vrat in oken.

Tatvina palet
Ponoči so neznanci iz trgovine KZ Trebnje v Veliki Loki odnesli 50 evro palet in jih oškodovali za približno 600 evrov.

Tatvina žabe

V Grmovlju so ponoči iz dvorišča pred gospodarskim poslopjem odnesli delovni stroj – vibracijsko ploščo (»žaba«), znamke Herkules. Lastnika so oškodovali za približno 350 evrov.