Robert Golob, Tina Gaber Svet24.si

FOTO: Robert Golob in Tina Gaber skupaj na ...

Kyrie Irving Svet24.si

Zvezdnik Kyrie Irving o soigralcu Dončiću z ...

borut-pahor Necenzurirano

Če bi France Prešeren imel Instagram ... #kolumna

midhat mujkic Reporter.si

Škandalozno: imam Mujkić z džezvo razbil obraz ...

Kranjec Roglič Ekipa24.si

Robert Kranjec proti Primožu Rogliču?! Slovenska...

Boris Cavazza (1) Njena.si

Sin Borisa Cavazze in Oriane Girotto do vloge v ...

peter prevc Ekipa24.si

Grdo! Zelo nesramno! Nizkoten napad na Petra ...

Kronika

V dveh tovornjakih skritih 11 prebežnikov

Piše: A.D.

Čas objave:
05.04.2018 12:56

Na Mejni prehod Obrežje, je včeraj okoli 11. ure, na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornjaka makedonskih registrskih oznak. Policisti so med tovorom našli skritih šest državljanov Iraka, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo.

Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega dela vozila. Ugotovili, so da je jeklenica prerezana in ob pregledu tovornega dela našli med tovorom skritih šest državljanov Iraka, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo.

Pozno popoldne je prav tako na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila iz Bolgarije, ki je v Italijo prevažal železne profile. Ob mejni kontroli so policisti ugotovili, da je na tovornem vozilu poškodovana carinska zalivka in zvezana jeklenica. Med tovorom so našli skritih pet državljanov Afganistana, ki so se skušali izogniti mejni kontroli. Po zaključenem postopku so vse tujce predali hrvaškim varnostnim organom. 

Letos so policistke in policisti pri mejni kontroli na Obrežju odkrili 60 tujcev, ki so se skrivali v tovornih vozilih in skušali nezakonito vstopiti v Slovenijo. V letu 2017 so v 47 primerih odkrili 136 tujcev. Pri mejni
kontroli in pregledu tovornih vozil policisti uporabljajo različna tehnična sredstva kot so kamere, ogledala, merilci debelin materiala, CO2 testerje, detektorje srčnega utripa in razne druge pripomočke (lestev, meter, lupa...). Vsekakor pa so za učinkovito mejno kontrolo v prvi vrsti potrebni policisti in policistke s svojimi znanjem, izkušnjami, sposobnostmi in zagnanostjo.

Vlomi in tatvine

Med 3. 4. in 4. 4. je v okolici Metlike nekdo skozi okno vlomil v počitniško hišo in odtujil zračno puško. Lastnika je oškodoval za 350 evrov.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 48 interventnih primerih in na številko 113 dobili 160 klicev. Obravnavali so devetprometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so
zaradi 11 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvine. Posredovali so zaradi požara.