požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Kronika

Izsledili in prijeli 74 tujcev

Piše: R.K.

Čas objave:
25.10.2022 11:44

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 207 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Med 22. 10. in 24. 10. je v Straži nekdo vlomil v prostore podjetja. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu je med 22. 10. in 24. 10. neznanec vlomil v zabojnik in odtujil orodje in prenosni računalnik. Škode je za okoli 450 evrov.

Med 22. 10. in 23. 10. so v Žužemberku neznanci vlomili v prostore podjetja in odtujili dva kalupa za vlivanje plastike in odpadne izdelke iz barvnih kovin. 

V naselju Hom na območju Šentruperta je nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil kmetijski traktor IMT 539, registrskih oznak NM LH83.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Loče, Mihalovec, Loče, Obrežje, Rigonce) izsledili in prijeli 31 državljanov Indije, 13 državljanov Burundija, devet državljanov Rusije, devet državljanov Afganistana, sedem državljanov Pakistana, tri državljane Kube, dva državljana Bolivije in državljana Nepala. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.