pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Kronika Nm

Izsledili pijanega 'pilota,' veliko vlomov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.05.2013 10:24

Policisti PU Nm so v preteklih 24 urah posredovali v 51 nujnih primerih.

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala materialna škoda. Pridržali so voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

PROMETNA VARNOST

PRIDRŽALI POVZROČITELJA NESREČE

Novomeški policisti so bili 6. 5. nekaj po 18. uri obveščeni o prometni nesreči v Črmošnjicah pri Stopičah. Ugotovili so, da je 44-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po levem smernem vozišču z vozilom oplazil drug avtomobil, ki je pravilno pripeljal nasproti. Povzročitelj nesreče, ki je nadaljeval z vožnjo in je bil kasneje izsleden, je imel v litru izdihanega zraka 1,26 miligramov alkohola. Policisti so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Izdali so mu plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določa globo v višini 1820 evrov, vozniku motornega vozila pa se izreče tudi 18 kazenskih točk.


KRIMINALITETA

VLOMI IN TATVINE

Na parkirnem prostoru v okolici Novega mesta je med 3. 5. in 6. 5. nekdo s polpriklopnika tovornega vozila odtujil dvajset aluminijastih letev. Škode je za okoli 2000 evrov.

V Boštanju je med 3. 5. in 6. 5. nekdo na parkirnem prostoru vlomil v rezervoar tovornega vozila in iztočil in odtujil okoli 150 litrov goriva.


Med 3. 5. in 6. 5. je v Črnomlju nekdo vlomil v klet stanovanjske hiše in odtujil motorno žago, več steklenic alkoholne pijače in živila. Oškodovanec ocenjuje škodo na okoli 700 evrov.

V noči na 6. 5. je v okolici Šentjerneja neznanec vlomil v gospodarski objekt in odtujil bakren kotel za žganjekuho. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.

V Novem mestu je v noči na 6. 5. nekdo vlomil v dve kleti stanovanjske hiše in odtujil kosilnico in električne vodnike.

S strehe nedograjene stanovanjske hiše v okolici Novega mesta je neznanec odtujil bakrene žlebove. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

Iz odklenjene stanovanjske hiše v okolici Dolenjskih Toplic je nekdo odtujil 2000 evrov.

6. 5. dopoldan so v okolici Trebnjega in Otočca neznanci vlomili v stanovanjski hiši in odtujili nakit, digitalni fotoaparat, mobilne telefone, dokumente in ključe.