Sončni mrk Dobra karma

5. junij 2020: začetek sezone mrkov! Kaj to ...

elon musk Svet24.si

Elon Musk pozval k 'razbitju' Bezosovega Amazona

marko-perkovic-thompson_pl6 Reporter.si

Hrvaški pevec Thompson bo lahko od Slovenije ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Darja Gajšek Njena.si

Je Darjo Gajšek strah, da bi jo fotografirali v ...

Kronika Metlika/ Dolenjske Toplice/ Trebnje

Izsledili pobeglega voznika štirikolesnika, v nesreči poškodovan kolesar

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
30.03.2020 13:13

Policisti PP Metlika so bili 28. 3. v jutranjih urah obveščeni, da naj bi voznik štirikolesnika trčil v ograjo ob stanovanjski hiši in pobegnil s kraja nesreče. Na podlagi zbranih obvestil so pobeglega kršitelja izsledili.

Ugotovili so, da je 22-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je vozil neregistriran štirikolesnik, zaradi
neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v ograjo ob stanovanjski hiši in nadaljeval z vožnjo. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V nesreči poškodovan kolesar


28. 3. v popoldanskih urah so bili policisti PP Dolenjske Toplice obveščeni, da reševalci oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval v prometni nesreči v Straži. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 52-letni kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom in padel. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico in po prvih podatkih naj bi bil lažje poškodovan.

Po avtocesti v nasprotni smeri
V noči na 30. 3. so policisti na OKC PU Novo mesto prejeli dva klica, da na avtocesti v bližini Trebnjega voznik osebnega avtomobila vozi v nasprotni smeri proti Ljubljani. Na kraj so bili takoj napoteni policisti PPP Novo mesto, ki so voznico osebnega avtomobila mariborskih registrskih oznak izsledili in varno ustavili. Zoper 47-letno voznico, ki je imela v litru izdihanega zraka 0,19 miligramov alkohola, bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem
prometu.