Rok Vihar 2 Svet24.si

Fatalni moški za leto 2022 je igralec Rok Vihar

spolno nadlegovanje Svet24.si

Direktor ZD medicinski sestri: "Bi rada vedela, ...

Tatjana Bobnar_11 Necenzurirano

Igra Tatjane Bobnar in napad na Roberta Goloba ...

bobnar golob bobo Reporter.si

Padec ministrice Bobnarjeve »plod spletkarjenja ...

cristiano ronaldo 22 pm Ekipa24.si

Še ena kaprica Cristiana Ronalda!?! Takole se je ...

natalija-verboten Odkrito.si

Natalija Verboten - Po 15 letih se je vrnil njen ...

doncic smith dallas Ekipa24.si

Glejte, kaj mu je naredil Dončić: Finney-Smith o...

Kronika Novo mesto

Jure še vedno med 64 pogrešanimi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.10.2012 07:44

V Sloveniji je pogrešanih najmanj 64 oseb. Med najmlajšimi so trije 22 letniki. Med njimi je tudi Jure Erjavec, ki je uradno pogrešan od februarja letos. Ob njegovem izginotju so se pojavile številne govorice. Policisti nadaljujejo z iskanjem.

O iskalni akciji za Juretom smo povprašali tudi novomške policiste. Alenka Drenik, tiskovna predstavnica PU Nm, je za Radio Krka posredovala odgovor.

Ne glede na časovno oddaljenost izginotja Jureta Erjavca novomeški kriminalisti nadaljujejo z intenzivno preiskavo okoliščin izginotja in iskanja pogrešane osebe. Po prijavi o pogrešani osebi so policisti in kriminalisti izvedli vse potrebne ukrepe v okviru zakonskih pooblastil, ki jih je glede na okoliščine posameznega primera pogrešane osebe potrebno izvesti. Predvsem gre za zbiranje obvestil, opravljanje razgovorov, preverjanje po evidencah, izvedbo iskalnih akcij, razpisovanje iskanj, sodelovanje s tujimi varnostnimi organi ipd. Kriminalisti in policisti so do sedaj opravili že več kot dvesto razgovorov z osebami, ki bi lahko dale kakršnokoli informacijo o pogrešani osebi. Glede na oceno in prve zbrane ugotovitve so bile na določenih območjih opravljene iskalne akcije oziroma pregledi terena, v katere so bili vključeni kriminalisti, policisti, vodniki službenih psov, potapljači... Kriminalisti ves čas preiskave sodelujejo s svojci pogrešanega.

Ponovno prosimo vse, ki imajo kakršnokoli informacijo o okoliščinah izginotja Jureta Erjavca, da to sporočijo policistom na številko 113 ali na telefonsko številko 080-1200, ki zagotavlja anonimnost klicatelja.

_______________________________________________
V nedeljo, 26. februarja, so bili policisti obveščeni, da svojci pogrešajo 21-letnega Jureta Erjavca s Sel pri Dolenjskih Toplicah. Policisti so takoj začeli preiskovati okoliščine izginotja. Pogrešanega naj bi nazadnje videli minulo soboto okoli 1. ure v bližini trgovskega centra v Bršljinu, kjer je bil na parkirnem prostoru tudi njegov osebni avtomobil Renault clio. Policisti so avto pregledali in ga predali staršem.

Na Policijski upravi Novo mesto je bila nekaj dni po Juretovem izginotju ustanovljena skupina kriminalistov in policistov, ki se ukvarjajo zgolj z ugotavljanjem okoliščin izginotja. Policija takrat še ni razpolagal s podatki, ki bi kazali na to, da bi bila pogrešana oseba lahko žrtev kaznivega dejanja.

Policisti še vedno pozivajo vse, ki bi pogrešanega opazili ali karkoli vedeli o njegovem izginotju, da jih o tem takoj obvestijo in pokličejo interventno številko policije 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Pogrešani Jure Erjavec je doma s Sel pri Dolenjskih Toplicah in je visok približno 185 centimetrov, srednje postave in ima skodrane lase. Oblečen je bil v črno bundo z rdečo podlogo, modre hlače in pulover svetlejše zelene barve. Na glavi je imel črno kapo, obut je bil v visoke športne copate. Nazadnje so ga videli 25. 2. 2012 okoli 1. ure v bližini trgovskega centra v Bršljinu.


Alenka Drenik (PU Nm) o akciji in iskanju Jureta