sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Kronika Nm

Jureta leto dni NI - s policije nič novega

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.02.2013 07:14

Mineva natanko leto dni, ko je neznano kam izginil takrat 21- letni Jure Erjavec. Po pogovoru s svojci ni nič novega. Nihče ne ve, kje je Jure, ki je izginil lanskega februarja izpred trgovskega centra v Bršljinu. Jure je bil sprva pogrešan, kasneje pa so ustanovili kriminalistično skupino. Kriminalisti delajo, za javnost nič novega.

Kot je povedal Robert Perc s Policijske uprave Novo mesto kriminialisti še vedno intenzivno delajo na preiskavi, več informacija pa še vedno ne morejo posredovati.

Zapleteno izginotje mladeniča, ki je bil na dan izginotja sprva s prijatelji v enem izmed lokalov v Bršljinu, kasneje pa so se razšli. Jure naj bi nato odšel do lokala s hitro hrano, kjer naj bi se srečal z osebami, na kar je izginil neznano kam. Svoj osebni avtomobil pa je pustil na parkirišču.

Ob tem so se pojavili številni namigi, da se je nekaj zgodilo. Najverjetneje nekaj hudega. Svojci in prijatelji še danes ne verjamejo, da je Jure kar tako odšel. Vse več namigov je bilo že takrat, da se je zgodilo nekaj hudega. Ampak nihče ne ve kaj in kdo je bil vpleten. Novomeški kriminalisti so opravili več pogovorov in zaslišanj. Po naših neuradnih informacijah so nekaj oseb preizkusili s poligrafom. Po naših neuradnih informacijah je bilo vsaj pri eni od oseb zaznati odstopanje. 

Svojci so se v iskanju svojega sina in prijatelja obrnili tudi na alternativne načine iskanja resnice o izginotju. Nobena skrivnost ni, da številne jasnovidke sodelujejo s kriminalisti in da velikokrat izdatno pomagajo pri reševanju podobnih skrivnosti. Ob iskanju njihove pomoči, so slednje na zadnji dan izginotja 'videle' druženja Jureta z osebami, ki naj bi jih poznal, šlo naj bi za tri osebe. Prav tako so videle 'črn' razplet druženja.


V nedeljo, 26. februarja 2012, so bili policisti obveščeni, da svojci pogrešajo 21-letnega Jureta Erjavca s Sel pri Dolenjskih Toplicah. Policisti so takoj začeli preiskovati okoliščine izginotja. Pogrešanega naj bi nazadnje videli v soboto, 25.2.2012, okoli 1. ure, v bližini trgovskega centra v Bršljinu, kjer je bil na parkirnem prostoru tudi njegov osebni avtomobil Renault clio. Policisti so avto pregledali in ga predali staršem.

Na Policijski upravi Novo mesto je bila nekaj dni po Juretovem izginotju ustanovljena skupina kriminalistov in policistov, ki se ukvarjajo zgolj z ugotavljanjem okoliščin izginotja. Policija takrat še ni razpolagal s podatki, ki bi kazali na to, da bi bila pogrešana oseba lahko žrtev kaznivega dejanja.

Policisti še vedno pozivajo vse, ki bi pogrešanega opazili ali karkoli vedeli o njegovem izginotju, da jih o tem takoj obvestijo in pokličejo interventno številko policije 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.
.

Robert Perc, Policijska uprava Novo mesto