Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Kar trije pijani vozniki povzročili nesrečo in pobegnili

Piše: R.K.

Čas objave:
02.08.2021 15:46

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 30. 7. in 2. 8. intervenirali v 197 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 836 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrl voznik osebnega avtomobila, pet prometnih nesreč, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 33 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 49-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, groženj, ponarejanja listin, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

30. 7. nekaj po 18. uri so bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri počivališču Starine v smeri proti Obrežju, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo in nadaljeval z vožnjo. Na podlagi opisa vozila so policisti pobeglega povzročitelja izsledili. Med postopkom so ugotovili, da je 38-letni kršitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,62 miligramov alkohola. O kršitvah cestno prometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določa globo v višini 2400 evrov in 18 kazenskih točk.

Policisti PP Krško so bili v noči na 1. 8. obveščeni, da naj bi v Krškem voznik osebnega avtomobila trčil v ograjo in odpeljal s kraja nesreče. Na podlagi opisa vozila so kršitelja izsledili in ustavili. Ugotovili so, da gre za 18-letnega voznika začetnika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi
kršitev izdali plačilni nalog. Zaradi neprilagojene hitrosti, zapustitve kraja prometne nesreče in vožnje pod vplivom alkohola so mu izdali plačilni nalog v višini 1100 evrov in izrekli sedem kazenskih točk.

O prometni nesreči s pobegom so bili 1. 8. zvečer obveščeni tudi sevniški policisti. Voznik osebnega avtomobila naj bi na pakirnem prostoru stanovanjskega bloka trčil v drug avtomobil in pobegnil s kraja. Na podlagi opisa so policisti pobeglo voznico izsledili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 25-letno kršiteljico, ki je imela v litru izdihanega zraka 0,51 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so ji izdali plačilni nalog v višini 1520 evrov in izrekli 16 kazenskih točk.

Neprilagojena hitrost
Policisti PP Šentjernej so bili 30. 7. okoli 19.30 obveščeni o prometni nesreči v Družinski vasi, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste. Opravili so ogled in ugotovili, da je 28-letni voznik osebnega avtomobila BMW X6 zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Lažje poškodovanega voznika in 21-letno potnico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Iz bolnišnice so policiste 1. 8. obvestili, da zaradi poškodb oskrbujejo 19-letnico, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 19-letna voznica osebnega avtomobila na območju kraja Vrh v okolici Šentjerneja zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in zapeljala s ceste. Povzročiteljici nesreče so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Nesrečo povzročil voznik začetnik
30. 7. okoli 22.30 so šentjernejski policisti obravnavali prometno nesrečo med Zameškim in Smednikom. Ugotovili so, da je 19-letni voznik začetnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad avtomobilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Povzročitelju, ki je vozil pod vplivom alkohola in se v nesreči ni poškodoval, so zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

V nesreči poškodovana kolesarka
Policisti PP Sevnica so bili 31. 7. dopoldne obveščeni o prometni nesreči v krožnem križišču v Boštanju. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestili je 36-letni voznik ob prehitevanju trčil v 60-letno kolesarko, ki je padla in se poškodovala. Reševalci so jo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo in bodo na podlagi ugotovitev zoper povzročitelja nesreče ustrezno ukrepali.

Kolesar pod vplivom alkohola
31. 7. okoli 13.30 smo bili obveščeni, da reševalci oskrbujejo moškega, ki naj bi padel s kolesom na območju naselja Slinovce. Policisti PP Krško so opravili ogled in ugotovili, da je 44-letni moški kolesaril v skupini kolesarjev, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, padel in se lažje poškodoval. Med postopkom so še ugotovili, da je vozil pod
vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,65 miligramov alkohola. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Voznik tovornega vozila z 1,5 promili alkohola
1. 8. popoldne je na mejnem prehodu Obrežje na vstopu v Slovenijo voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak zaradi nepravilnega premika trčil v tovorno vozilo srbskih registrskih oznak. Policisti so ugotovili, da je 39-letni povzročitelj iz Bolgarije pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,73 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost,


ga odpeljali v prostore za pridržanje in privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Vlomi in tatvine
V kraju Kremen na območju PP Krško je 30. 7. zvečer nekdo skozi vrata poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Po sprožitvi alarmne naprave je storilec pobegnil in v objekt ni vstopil.

V noči na 31. 7. je v Novem mestu neznanec vlomil v gostinski lokal. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov premoženjske škode.

V kraju Klenovik na območju PP Šentjernej so v noči na 2. 8. neznanci vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine vloma policisti še preiskujejo.

Prijeli tatu
Krški policisti so bili 31. 7. obveščeni o tatvini kolesa z železniške postaje v Brestanici. Na podlagi zbranih obvestil so 31-letnega tatu izsledili, mu zasegli kolo in ga vrnili oškodovancu. Zoper 31-letnika bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Poškodovanje tuje stvari
Na Selih pri Zajčjem vrhu je v noči na 1. 8. nekdo z neznanim ostrim predmetom prerezal in poškodoval montažni bazen. Oškodovanec ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1000 evrov.

Kršitelja pridržali
Policisti PP Krško so v noči na 31. 7. posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru pred gostinskim lokalom v Krškem, kjer naj bi kršitelj žalil varnostnika in ga napadel. 32-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo
Policisti PP Brežice so 31. 7. nekaj po 22. uri na območju Čateža ob Savi ustavili kombi italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni državljan Albanije v vozilu prevaža 17 državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. 36-letnemu sprovajalcu so odvzeli prostost in ga pridržali. Osumljenca bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Jame pri Dvoru (PP Dolenjske Toplice) izsledili in prijeli dva državljana Sirije in državljana Pakistana, na območju Prilip in Mokric (PP Brežice) 11 državljanov Pakirana, tri državljane Bangladeša, tri državljane Iraka in državljana Indije, na območju Kraja Oštrc (PP Krško) 16 državljanov
Afganistana, na območju Črnomlja, Balkovcev in Mavrlena (PP Črnomelj) šest državljanov Bangladeša in dva državljana Albanije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.