uvodna Dobra karma

Med očetom in sinom znane Slovenke kar 90 let ...

2_dejan krajnc Svet24.si

Dejanu Kranjcu manjka le še malo, da postane ...

UV-TRAVNER HOJS-pl Reporter.si

Tako Janez Janša napoveduje udar na odtujene ...

koronavirus, meja, slovenska meja, meja z italijo Svet24.si

Nove spremembne pri prehajanju meje, dve državi ...

POL20150214_BOR1080-2 Necenzurirano

SDS je globoka država #kolumna

image0 Odkrito.si

Tanja Fajon: "Janša je napadalen."

Miša Molk Njena.si

65-letna Miša Molk mami v kopalkah

Kronika Lj

Kdo je posiljevalec?

Piše: Radio Krka, Dnevnik

Čas objave:
20.04.2013 10:26

Ljubljanska policijska uprava je objavila sliko moškega, morda vpletenega v posilstvo, ki se je zgodilo minulo soboto zgodaj zjutraj. Analiza DNK suma, da je dekle posilil 32-letnik, ki so mu odvzeli prostost, ni potrdila, je neuradno izvedel Dnevnik.

Po poročanju Dnevnika je DNK analiza namreč pokazala, da se DNK sledi s kraja posilstva ne ujemajo z DNK vzorcem 32-letnega Ljubljančana, ki ga je policija ovadila zaradi tega kaznivega dejanja.

Tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave Maja Ciperle Adlešič pisanja Dnevnika ni potrdila, saj da takih informacij zaradi interesa preiskave ne morejo razkrivati. Pojasnila je, da so med preiskavo odkrili dodatne okoliščine, zato preverjajo prisotnost morebitnih tretjih oseb. Na vprašanje, ali bi lahko bil napadalec kdo drug ali pa bi jih bilo več, je odvrnila, da preverjajo vse možnosti.

Zato policija naproša vse, ki bi kar koli vedeli o moškemu s fotografij ali so bili v času napada v bližini in bi tako lahko pomagali pri preverjanju okoliščin, naj to sporočijo na najbližjo policijsko postajo, interventno številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Moški je po oceni policije star okoli 30 let, visok okoli 185 centimetrov, močnejše postave in govori slovensko. Ima črne lase, ki spredaj prehajajo v delno plešo. V času storitve kaznivega dejanja je bil oblečen v svetlo modro jakno s kapuco in bil delno neobrit.


Posilstvo se je zgodilo pred tednom dni okoli 5.50 ure na Linhartovi ulici v Ljubljani, v bližini Gospodarskega razstavišča, žrtev pa je mlajše dekle. Policija je še isti dan prijela 32-letnega Ljubljančana, ki ga je tožilstvo le nekaj dni pred tem obtožilo zaradi treh poskusov posilstva v zadnjih mesecih. Ljubljančan je bil do takrat v hišnem priporu, v ponedeljek pa mu je preiskovalni sodnik na predlog tožilstva odredil pripor.

Žrtev je po neuradnih informacijah časopisa Dnevnik omenjenega Ljubljančana prepoznala med več fotografijami, policija in tožilstvo pa sta se oprla tudi na posnetke varnostnih kamer pri Gospodarskem razstavišču. Tudi način izvršitve napada se je povsem ujemal s prejšnjimi napadi, zaradi katerih je bila zoper Ljubljančana spisana obtožnica.

Analiza DNK pa suma, da je dekle posilil 32-letnik, ni potrdila, je neuradno izvedel Dnevnik. Po njihovih informacijah se sledi DNK s kraja zadnjega posilstva tudi ne ujemajo z nobenim DNK vzorcem v bazi. To na kraj posilstva umešča povsem novo, neznano osebo, ki je še na prostosti, so še zapisali v časniku.