bula Svet24.si

Mucek rabi novo utico, še raje pa svojo družino

astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 28. januarja

2023-01-27 22.41.37 Necenzurirano

Ali Tomašič in Možina verjameta, da Zemlja ni ...

borut pahor pisarna pl Reporter.si

Poglejte, koliko nadomestila bo prejemal Borut ...

adam delius Ekipa24.si

Olimpija zahteva 2,5 milijona evrov za mladeniča,...

poroka-1 Njena.si

Takšnih šokantnih zasukov niso pričakovali niti...

cristiano ronaldo al nassr pm Ekipa24.si

Za to mu plačajo 200 milijonov? Noro, kakšno ...

Kronika

Kolesar zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče

Piše: R.K.

Čas objave:
02.11.2022 10:58

Včeraj nekaj po 16. uri so bili policisti obveščeni o hudi prometni nesreči z udeležbo voznice osebnega avtomobila in kolesarja na regionalni cesti med Srebrničami in Potokom.

53-letni kolesar je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je 71-letna voznica peljala iz smeri Srebrnič proti
Potoku. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je trčila v kolesarja, ki je v pravilno peljal v isti smeri ob desnem robu vozišča. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine še preiskujejo, zoper povzročiteljico nesreče bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto je letos v prometnih nesrečah življenje izgubilo devet ljudi (osem v enakem obdobju lanskega leta). Med žrtvami prometnih nesreč letos izstopajo ranljivejši udeleženci v prometu. Življenje so izgubili trije pešci, kolesar, motorist in potnica na motorju ter voznik traktorja, voznik kombija in voznik osebnega avtomobila.