900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika

Kolesar zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče

Piše: R.K.

Čas objave:
02.11.2022 10:58

Včeraj nekaj po 16. uri so bili policisti obveščeni o hudi prometni nesreči z udeležbo voznice osebnega avtomobila in kolesarja na regionalni cesti med Srebrničami in Potokom.

53-letni kolesar je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je 71-letna voznica peljala iz smeri Srebrnič proti
Potoku. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je trčila v kolesarja, ki je v pravilno peljal v isti smeri ob desnem robu vozišča. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine še preiskujejo, zoper povzročiteljico nesreče bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto je letos v prometnih nesrečah življenje izgubilo devet ljudi (osem v enakem obdobju lanskega leta). Med žrtvami prometnih nesreč letos izstopajo ranljivejši udeleženci v prometu. Življenje so izgubili trije pešci, kolesar, motorist in potnica na motorju ter voznik traktorja, voznik kombija in voznik osebnega avtomobila.