hurgada, plaža Svet24.si

Morski pes je do smrti pogrizel še romunsko ...

šolar, šolarka Svet24.si

Fenomen slovenskega znanja: vsi odlični in vsi ...

kdo vam laze1 Necenzurirano

Kdo vas hujska #kolumna

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

goran dragic 22 dj Ekipa24.si

Zlati kapetan piše zgodovino! Goran Dragić danes...

george-reeves Odkrito.si

Je Georgea Reevesa ubil Superman?

olimpija stozice mm Ekipa24.si

Olimpija ima novega trenerja! Jutri bo prestavila ...

Kronika Novo mesto

Kolesar zaradi hudih poškodb v smrtni nevarnosti

Piše: PU Novo mesto/A.D.

Čas objave:
18.03.2019 18:27

Šentjernejske policiste je 15. 3. nekaj pred 19. uro občan obvestil, da je na cesti v Zagradu našel moškega, ki je po vsej verjetnostni padel s kolesom. Hudo poškodovanega moškega so reševalci odpeljali v bolnišnico in po prvih podatkih naj bi bil moški zaradi hudih poškodb glave v smrtni nevarnosti. Policisti so ugotovili, da je 67-letni moški med vožnjo s kolesom zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in padel. Okoliščine še preverjajo.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
16. 3. nekaj po 21. uri se je zgodila prometna nesreča na Seidlovi cesti v Novem mestu. Novomeški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 36-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil
oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Lažje poškodovanega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,87 miligramov alkohola, so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo zoper povzročitelja nesreče na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine
V naselju Šentpeter je v noči na 15. 3. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo Odtujil je denar in nakit ter lastnike oškodoval za okoli 2000 evrov.

Med 10. 3. in 15. 3. je v Kanižarici neznanec skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit. Škode je za okoli 1500 evrov.

Na parkirnem prostoru v Novem mestu je 15. 3. zvečer nekdo vlomil v osebni avtomobil in z zadnjega sedeža odtujil torbico. Lastnika je oškodoval za okoli 1500 evrov.

Na delovišču na Šukljetovi ulici v Novem mestu je med 15. 3. in 16. 3. nekdo vlomil v gradbeni zabojnik in odtujil električno orodje in električne vodnike. Podjetje, ki izvajajo dela, so oškodovana za okoli 5000 evrov.


Z dvorišča stanovanjske hiše v Rosalnicah je v noči na 17. 3. nekdo odtujil osebni avtomobil Volkswagen golf, modre barve, registrske številke NM 80-90I. Kontaktne ključe vozila je oškodovanec pustil v vozilu.

V Gornji Lokvici je v noči na 16. 3. neznanec skozi vrata vlomil v zidanico in odtujil tri akumulatorje, baterijski vrtalnik, škarje in pet steklenic vina. Škode je za okoli 1000 evrov.

V Črnomlju je 17. 3. zvečer nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in povzročil za 2000 evrov škode.

Prijeli posrednike in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo

Metliški policisti so v noči na 16. 3. v Krmačini prijeli 11 tujcev (deset državljanov Afganistana in državljana Irana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Ugotovljeno je bilo, da je tujce do meje med Hrvaško in Slovenijo z osebnim avtomobilom Volkswagen passat pripeljal 22-letni voznik iz Velike Kladuše. Postopek so prevzeli hrvaški varnostni organi.

16. 3. v jutranjih urah so policisti v okolici Semiča ustavili osebni avtomobil znamke BMW italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da sta dva državljana Pakistana v vozilu prevažala še tri  državljane Indije, tri državljane Pakistana in državljana Mjanmara. Pet tujcev je bilo na zadnjem sedežu, še dva pa v prtljažniku. Sprovajalca z urejenim statusom v Italiji sta tujcem pomagala pri nezakonitem prehodu
državne meje in jih skušala prepeljati v Italijo. Policisti so jima odvzeli prostost in ju pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Zasegli so tudi osebni avtomobil.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 15. 3. in 18. 3. med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli 57 tujcev - 27 državljanov Pakistana, 12 državljanov Irana, devet državljanov Alžirije, pet državljanov Indije, dva državljana Maroka in po enega državljana Afganistana in Kitajske. Tujci so nezakonito prestopili državno mejo na območju krajev Zapudje, Miklarji, Vukovci, Doblička Gora, Adlešiči, Miliči, Metlika in Mavrlen.