Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika

Kolesaril po avtocesti

Piše: R.K.

Čas objave:
29.05.2023 10:25

V petek nekaj po 18. uri so policisti PU Novo mesto prejeli več klicev voznikov o moškem, ki naj bi kolesaril po avtocesti iz smeri počivališča Starine proti Novem mestu.

Policisti so se takoj odzvali, 21-letnega kršitelja izsledili in ga varno pospremili do izvoza z avtoceste. Med postopkom so ugotovili, da gre za 21-letnika iz Sevnice. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov so mu
izdali plačilni nalog.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Trebanjski policisti so bili 26. 5. okoli 18.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih vozil pri Preski pri Dobrniču. Opravili so gled in ugotovili, da je za trčenje odgovore 65-letni voznik, ki je zaradi
nepravilnega prehitevanja trčil v avtomobil 23-letnega voznika. Oba voznika sta se v nesreči lažje poškodovala. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,53 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Trčil v kolesarja

O prometni nesreči z udeležbo kolesarja in voznika osebnega avtomobila v Cerkljah ob Krki so bili brežiški policisti obveščeni 27. 5. okoli 9.30. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 67-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja pravila srečanja v križišču trčil v 60-letnega kolesarja, ki je padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Voznik kombija zapeljal s ceste

Na območju Sel pri Raki (PP Krško) je 27. 5. nekaj pred 23. uro voznik kombija zapeljal na levo smerno vozišče, izgubil oblast nad vozilom in se večkrat prevrnil. Lažje poškodovanega 24-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo.

Za volan je bil mladoletnik

Policisti so v noči na 28. 5. med kontrolo prometa na Ljubljanski cesti v Novem mestu zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila. Kršitelj sprva znakov policistov ni upošteval, zato so zapeljal z njim in ga ustavili pri križišču v Ločni. Med postopkom so ugotovili, da gre za 16-letnika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznik pod vplivom alkohola z vozilom obstal na tirih

V noči na 28. 5. so bili policisti PP Sevnica obveščeni, da naj bi med Sevnico in Gornjih Brezovim voznik osebnega avtomobila obstal na železniških tirih. O dogodku so bile takoj obveščene pristojne službe, gasilci so avtomobil odstranili s tirov. Policisti so ugotovili, da je 27-letnik voznik osebnega avtomobila na prehodu ceste čez železniške tire v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in
zapeljal na tire, kjer je obstal. Kršitelj, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,69 miligramov alkohola, je v vozilu prevažal 24-letnega potnika. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.