profimedia-0739909126 Svet24.si

Moldavska predsednica Orbanu ni dovolila poljuba

profimedia-0308365697 Svet24.si

Hrvati bodo uvažali spermo iz EU

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: kako je Hojs odpiral vrata do...

jansa logar predsedniske volitve Reporter.si

Nove stranke dišijo po slabitvi SDS, Janša pa se...

oblak 1 pm Ekipa24.si

Šok, šok, šok! Za tekmi s Finsko in Dansko ...

tilen-belošević Njena.si

MasterChef: Velik preobrat za Tilna

sobotna priloga Ekipa24.si

Ekipa piše zgodovino! Današnjemu izvodu smo ...

Kronika Novo mesto/Brežice

Koliko testiranj za koronavirus v Novem mestu in Brežicah?

Piše: Dolenjski list

Čas objave:
06.03.2020 15:01

V SB Novo mesto je strokovni direktor, prim. Milivoj Piletić, dr. med., specialist interne medicine, potrdil, da so težave s telefonskim omrežjem zaradi povečanega števila klicev zaznali tudi pri njih, kar po eni strani sicer ocenjuje kot dobro. Meni namreč, da so ljudje upoštevali navodila stroke in so se za prve informacije uporabili telefonske komunikacije. So pa tudi v Novem mestu o težavah obvestili Ministrstvo za zdravje, zato strokovni direktor pričakuje, da bodo še danes dobili dodatno telefonsko številko, o čemer bodo obvestili javnost.

Sicer so v Novem mestu naredili 5 testiranj na novi koronavirus, 4 vzorci so bili negativni, za enega rezultate še čakajo, poroča Dolenjski list

Strokovna direktorica SB Brežice, Mojca Savnik Iskra, dr. med., pa pravi nasprotno. Pri njih težav s telefoni niso imeli, saj so se ti porazdelili in so pacienti klicali tudi splošne zdravnike. V Brežicah imajo za testiranje za novi koronavirus postavljen kontejner pri urgentnem centru, v neposredni bližini zdravstvenega doma.  Vzeli so manj kot 10 brisov, vsi vzorci so bili negativni. 

Tako Piletić kot Savnikova še enkrat opozarjata, naj se ljudje držijo navodil zdravstvene stroke, poskrbijo naj za priporočene ukrepe in spremljajo tako medije kot spletne strani zdravstvenih institucij, kjer sproti objavljajo potrebne informacije.