državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Kronika Novo mesto

Konec tedna spet mnogi pregloboko pogledali v kozarec

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.08.2016 11:46

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa so 5. 8. in 6. 8. v večernih urah na območju Posavja in Dolenjske preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. Ustavili so deset voznikov, ki so imeli v litru izdihanega zraka med 0,40 in 0,65 miligramov alkohola. Pod vplivom alkohola je bilo sedem voznikov osebnih avtomobilov, voznik trikolesnika,mopedist in kolesar. Trije med njimi niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj, zato so jim vozila zasegli. Kršiteljem so izdali plačilne naloge in na sodišče naslovili obdolžilne predloge.

Sicer so policisti Policijske uprave Novo mesto ta konec tedna intervenirali v 141 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 418 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci huje poškodovali, dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Trem kršiteljem cestnoprometnih predpisov so zasegli vozila. Posredovali so zaradi 35 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, hude telesne poškodbe, lahkih telesnih poškodb, povzročitve splošne nevarnosti, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitev signalno varnostnih naprav in požarov.

Hudo poškodovan motorist
Na cesti Novo mesto – Metlika se je 7. 8. v jutranjih urah pri Vahti zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena motorist in voznik osebnega avtomobila. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 56-letni motorist v ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v avtomobil 56-letnega voznika. Motorist je padel in se huje poškodoval.

Zasega vozil
V noči na 5. 8. so policisti med kontrolo prometa na cesti med Dvorom in Sotesko ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf. 21-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravil vozniškega izpita. Večkratni kršitelj cestnoprometnih predpisov je vozil neregistriran, poškodovan in nezavarovan avtomobil. Vozilo so policisti zasegli, kršitelju izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa so v noči na 7. 8. v Novem mestu ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila znamke Volvo. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,65 miligramov alkohola. Avtomobil so zasegli in napisali obdolžilni predlog.

Pod vplivom alkohola ogrožal ostale udeležence v prometu
Policisti Policijske postaje Črnomelj so bili 6. 8. okoli 21. ure obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi v Ručetni vasi vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti so kršitelja izsledili in ustavljali, vendar njihovih znakov ni upošteval. S pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, zapeljal v gozd in skušal peš pobegniti. Policisti so ga prijeli in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,78 miligramov alkohola. Zaradi številnih kršitev so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.


Tudi brez vloma ni šlo
Med 4. 8. in 5. 8. je v okolici Kostanjevice na Krki nekdo vlomil v lesen objekt ob zidanici in odtujil kosilnico in motorno žago. Lastnika je oškodoval za 2000 evrov.

V pretepu poškodovanih več oseb
V noči na 7. 8. so bili policisti obveščeni, da naj bi na Dvoru, kjer je pred tem potekala javna prireditev, prišlo do pretepa med več osebami. Policisti so ob prihodu na kraj vzpostavili javni pred in mir. Štirje udeleženci so bili v pretepu poškodovani in so jih oskrbeli v novomeški bolnišnici. Trem osumljencem so policisti odvzeli prostost in jih odpeljali v prostore za pridržanje. Okoliščine policisti še preiskujejo, osumljence pa bodo po zaključeni preiskavi ovadili na pristojno tožilstvo.

Povzročitev splošne nevarnosti
Novomeški policisti so bili 6. 8. okoli 13.30 obveščeni, da naj bi v Stranski vasi pri Novem mestu neznanci med zabavo s strelnim orožjem streljali v zrak. Na kraj je bilo takoj napotenih več policistov. Pištolo, s katerim naj bi 31-letni osumljenec streljal, so zasegli. V streljanju ni bil nihče poškodovan. Policisti nadaljujejo s preiskavo, zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Nedovoljen prestop državne meje

Policisti Policijske postaje Brežice so 7. 8. okoli 19. ure pri Obrežju izsledili in prijeli 36-letnega državljana Sirije, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Tujcu so odvzeli prostost in ga pridržali. Po zaključenem postopku ga bodo predali hrvaškim varnostnim organom.