Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Novo mesto

Konec tedna več vlomov v avtomobile

Piše: R.K.

Čas objave:
19.07.2021 13:48

Na parkirnem prostoru pokopališča v Krškem je nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico. Na Topliški cesti v Novem mestu je 18. 7. neznanec vlomil v avtomobil. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli dva tisoč evrov škode. V Gradišču pri Trebnjem je nekdo vlomil v parkiran osebni avtomobil in z zadnjega sedeža odtujil vrednostni bon.

Policisti so v vseh primerih vlomov v vozila opravili oglede krajev kaznivih dejanj in nadaljujejo s preiskavami. V večini primerov ugotavljajo, da so žrtve kaznivih dejanj predvsem tisti vozniki, ki na vidnih mestih v vozilih nezavarovane odlagajo različne predmete. Storilci v
vozila vlamljajo na način, da razbijejo stekla in poleg odtujenih predmetov povzročijo tudi premoženjsko škodo na vozilu. Policisti občane ponovno pozivajo k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov, s katerimi lahko bistveno zmanjšajo tveganje, da postanejo žrtev kaznivega dejanja. Vsem svetujejo, da v vozilih brez nadzora ne puščajo predmetov, saj v takem primeru lahko hitreje postanejo žrtev vlomilcev. Tudi predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so lahko vaba za storilce, škoda na vozilu pa bo v tem primeru večja, kot je vrednost odnesenih predmetov.