Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Kronika Novo mesto

Kradli in vlamljali

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.11.2012 11:22

Policisti Policijske uprave Novo mesto so od zadnjega poročanja intervenirali v 115 nujnih primerih. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval potnik v vozilu in 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda.

V Krškem in mejnem prehodu Vinica so pridržali voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 30 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. V Krškem so 59-letnemu moškemu zaradi nasilja v družini izrekli prepoved približevanja žrtvi. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi nesreče pri delu, sprožitve signalno varnostnih naprav, zgostitev prometa, povoženja divjadi in ovir na vozišču.

VLOMI IN TATVINE
V Novem mestu je neznanec iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil torbo s prenosnim računalnikom, dokumenti in gotovino.

V Semiču je nekdo vlomil v pomožni objekt in odtujil motorno žago, kotno brusilko, 12 metrov bakrenih žlebov, električne vodnike in posodi z gorivom. Lastnik ocenjuje škodo na okoli 1500 evrov.

Z vrtne ute v Novem mestu je nekdo odtujil bakrene žlebove, odtočne cevi in bakreno napo kamina. Škode je za okoli 2500 evrov.

V Novem mestu je neznanec iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil 100 litrov goriva.

V bližini Rateža je nekdo iz osebnega avtomobila odtujil dva baterijska vrtalnika in kotno brusilko. Lastnik je oškodovan za 1000 evrov.

V Senovem je nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil več kosov nakita in gotovino.

V noči na 18. 11. je v Novem mestu neznanec iz ograjenega skladišča odtujil več kosov električnega orodja v vrednosti 2000 evrov.

V okolici Straže je 17. 11. nekdo skozi okno vlomil v izobraževalno ustanovo. Po prvih ugotovitvah ni odnesel ničesar.

V okolici Šmarjeških Toplic in Črnomlja so neznanci posekali in odtujili več bukovih in kostanjevih dreves. Škode je za okoli 2200 evrov.

V Velikih Vodenicah v okolici Krškega so neznanci s križa ob cesti ukradli razpelo.

Med 18. 11. in 19. 11. je nekdo vlomil v garažo objekta na Otočcu in odtujil motorno žago, puhalnik, električne vodnike, oljčno olje in reklamno stojalo. Po prvih ocenah je škode za okoli 6500 evrov.

NA OBREŽJU ZASEGLI UKRADEN TOUAREG
Policisti na mejnem prehodu Obrežje so 16. 11. okoli 21.30 med opravljanje mejne kontrole pri izstopu tovornih kontrolirali osebni avtomobil Volkswagen touareg, naložen na tovorno vozilo za prevoz vozil, ki ga je vozil državljan Bolgarije. Pri preverjanju vozila v evidenci schengenskega informacijskega sistema so ugotovili, da je bil Volkswagen touareg leta 2009 ukraden v Italiji. Avtomobil so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

NEDOVOLJEN PRESTOP DRŽAVNE MEJE
Brežiški policisti so 16. 11. zvečer pri Obrežju zalotili in prijeli državljana Albanije, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Prijeli so tudi drugega državljana Albanije, ki je tujcu omogočil nezakonit prestop. Zaradi kršitev določil Zakona o tujcih so jima izdali plačilne naloge in 37-letnega moškega predali hrvaškim varnostnim organom.

DELOVNA NESREČA
18. 11. nekaj pred 10. uro se je zgodila delovna nesreča v podjetju v Novem mestu. 42-letni moški je opravljal montažo, padel z lestve in si hudo poškodoval nogo. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.