jasmina kandorfer Dobra karma

"Ljudi testiramo in uporabljamo intuicijo," je ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 1. aprila

Video Reporter.si

Domoljubna pesem z besedilom premierja Janše ...

koronavirus, slovenija Svet24.si

V torek 39 na novo okuženih, umrli sta dve osebi

sircelj Necenzurirano

Največje "luknje" v megu zakonu

jelena karleuša Odkrito.si

Jelena Karleuša - Jo je mož res surovo pretepel?!

delovna-akcija, družina-ržen Njena.si

Luksuz in revščina: So Rženovi pretentali POP TV?

Kronika Novo mesto

Krčana prala denar, poslovodkinja "podarjala"

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.10.2012 13:35

38-letna vodja poslovne enote je zlorabila svoj položaj in prekoračila svoje pravice. Družbi je povzročila za 140.000 evrov škode. Krčana pa sta prek meje poskušala oprati 134.000 evrov.

Novomeški kriminalisti so zaradi zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti na Okrožno državno tožilstvo Krško ovadili odgovorno osebo poslovne enote podjetja z območja PU Novo mesto. 38-letna vodja poslovne enote je zlorabila svoj položaj in prekoračila svoje pravice, saj je v letu 2008 izdajala blago podjetjem in samostojnim podjetnikom, izdaje blaga pa ni vnesla v poslovne knjige družbe in ni poskrbela za plačilo dolgov kupcev. Osumljenka je družbi povzročila za okoli 140.000 evrov škode. Kriminalisti so v predkazenskem postopku za osumljeno opravili tudi finančno preiskavo in z ugotovitvami seznanili tožilstvo.

V mesecu septembru so novomeški kriminalisti na Okrožno državno tožilstvo Krško zaradi kaznivega dejanja pranja denarja podali tudi kazensko ovadbo zoper 49-letnega in 41-letnega osumljenca. 49-letni direktor podjetja je v decembru 2011 z računa družbe nameraval dvigniti 134.000 evrov.

Kriminalisti so med preiskavo ugotovili, da so bila denarna sredstva nakazana iz Hrvaške in izvirajo iz kaznivih dejanj goljufije, s katerimi je bilo oškodovano podjetje na Hrvaškem. Pranja denarja je osumljen tudi 41-letni moški, ki je poskrbel, da so bila sredstva z računa oškodovane hrvaške družbe nakazana na račun družbe 49-letnega osumljenca. Skladno z določili Zakona o odgovornosti pravnih oseb za kazniva dejanja so kriminalisti ovadili tudi pravno osebo in o kaznivem dejanju seznanili Urad za preprečevanje pranja denarja. Pri preiskavi so novomeški kriminalisti sodelovali s hrvaškimi varnostnimi organi.