brioni, brionka, ladja Svet24.si

FOTO: Ob močnem neurju potonila ladja Brionka

zlato Svet24.si

Iskalec zlata zadel terno in obogatel

zapor ig 2 Necenzurirano

Spi v zaporu, čez dan pomaga osumljenim pranja ...

jerca legan milan cvikl m24 Reporter.si

Ločitvena vojna za luksuzno vilo: Umazano ozadje ...

primoz roglic lev Ekipa24.si

Kakšen kralj! Rogličev sin po dirki zasenčil ...

Katjina delovna akcija Njena.si

Delovna akcija se je po snemanju nadaljevala!

georgina rodriguez Ekipa24.si

Srhljivo razkritje Ronaldove izbranke: "Mali Angel...

Kronika Ljubljana, Zagreb

Kriminalist sodeloval pri tihotapljenju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.10.2012 17:26

Slovenska in hrvaška policija izvajata hišne preiskave in aretacije članov mednarodne hudodelske združbe, ki so izvrševali kazniva dejanja s področja zlorabe prepovedanih drog.

Danes v zgodnjih jutranjih urah so koprski kriminalisti in policisti v sodelovanju z Upravo kriminalistične Policije GPU in Specializiranim državnim tožilstvom RS pričeli izvajati zaključne aktivnosti v kriminalistični preiskavi mednarodne kriminalne združbe, ki je v daljšem časovnem obdobju v Sloveniji in na Hrvaškem izvrševala kazniva dejanja s področja zlorabe prepovedanih drog. Istočasno so pričeli izvajati zaključna preiskovalna dejanja tudi hrvaški policisti iz Policijske uprave Primorsko-Goranske.

Po usmeritvah Okrožnega državnega tožilstva iz Kopra in Specializiranega državnega tožilstva RS, ki sta usmerjali kriminalistično preiskavo, smo danes aretirali identificirane osumljence, člane mednarodne hudodelske združbe. Med prijetimi osebami je tudi osumljenec, zaposlen v kriminalistični policiji, in sicer zaradi suma, da je sodeloval v hudodelski združbi, ki je izvrševala kazniva dejanja s področja prepovedanih drog.

Na območju Slovenije (Postojne, Sežane, Logatca in Ljubljane) okoli 100 kriminalistov in policistov izvaja prijetja in hišne preiskave pri 18 osumljencih, istovrstne aktivnosti pa potekajo tudi pri 15 osumljencih na
Hrvaškem.