bula Svet24.si

Mucek rabi novo utico, še raje pa svojo družino

astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 28. januarja

2023-01-27 13.43.36 Necenzurirano

V posmeh državi: Snežičevi plakati pred vrati ...

borut pahor pisarna pl Reporter.si

Poglejte, koliko nadomestila bo prejemal Borut ...

adam delius Ekipa24.si

Olimpija zahteva 2,5 milijona evrov za mladeniča,...

Wednesday je med najbolj priljubljenimi serijami Odkrito.si

Netflix: »Zato ukinjamo serije, prihodnost je ...

doncic poskodba Ekipa24.si

Največji šok! Luka Dončić s hudo poškodbo, ...

Kronika Krško, Novo mesto, Dobova

Krški policisti prijeli mladoletna tatova

Piše: R.K.

Čas objave:
05.08.2021 12:36

Včeraj okoli 15. ure so policiste PP Krško poklicali na pomoč iz prodajalne v Leskovcu pri Krškem, kjer naj bi storilca iz prodajalne odtujila oblačila in pobegnila. Takoj so se odzvali in na podlagi opisa izsledili in prijeli osumljenca, ki sta pobegnila s kolesom. Mladoletnikoma so zasegli ukradene artikle in jih vrnili osebju prodajalne. Zasegli so jima še več predmetov, ukradenih v drugih prodajalnah in kolesi, ki sta bili prav tako ukradeni. Osumljenca so po zaključenih postopkih predali staršem, zoper oba pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi šestih kaznivih dejanj tatvine.

Na Vorančevi ulici v Novem mestu je v noči na 4. 8. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V noči na 4. 8. je na Glavnem trgu v Novem mestu neznanec vlomil v gostinski lokal in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dobove, Cundrovca in Jesenic (PP Brežice) izsledili in prijeli dva državljana Sirije, štiri državljane Irana in tri državljane Alžirije, na območju Tanče Gore (PP Črnomelj) pa devet državljanov Afganistana.
Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer intervenirali v 64 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 195 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj
nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, groženj, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.KRIMINALITETA

Krški policisti prijeli mladoletna tatova