katerina tikhonova Svet24.si

Putinovo hčerko "dobili" v Nemčiji. Neverjetno, ...

volodimir zelenski Svet24.si

Zelenski vrača udarec Kissingerju

nkbm_bobo Necenzurirano

Povezave z Rusi ogrožajo madžarski prevzem Nove ...

tonin tank blato Reporter.si

Tonin zmanjšuje slovenske kontingente v mirovnih ...

bojkic 1 Ekipa24.si

Grozljivo! Član slovenskega prvoligaša brutalno ...

Mija in Lovro Njena.si

Ljubezen po domače: Po konfliktu se imata še ...

simon rožman Ekipa24.si

Senzacija! Simon Rožman zapušča Celje, ...

Kronika Krško

Krški policisti svarijo pred neznanci, ki zamotijo in okradejo stanovalce

Piše: STA

Čas objave:
13.07.2021 18:29

Na območju Občine Krško so policisti danes zaznali tri neznance, ki so se izdajali za ponudnike internetnih storitev, v istem času pa so zabeležili dva vloma v hiše. Zato opozarjajo pred neznanci, ki skušajo stanovalce z različnimi pretvezami zvabiti iz hiš, da bi jih lahko okradli, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Policisti so bili namreč danes obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Razteza, kjer so storilci izkoristili krajšo odsotnost stanovalcev, skozi odprto okno vlomili v hišo in odtujili več predmetov. Nekaj pred 14. uro je bilo vlomljeno tudi v hišo v Kobilah.

Policisti so takoj po prejemu obvestila začeli s aktivnostmi za izsleditev storilcev. Po prvih zbranih podatkih so ugotovili, da naj bi se v dopoldanskih urah v okolici Krškega (Raztez, Kobile in Stolovnik) na dvoriščih več stanovanjskih hiš z enoprostorcem sive barve in znamke Toyota ustavljali trije neznanci, ki so se izdajali za ponudnike internetnih storitev. Policisti zato prosijo vse, ki bi avtomobil opazili ali so jih omenjeni trije neznanci nagovorili, da to takoj sporočijo na številko 113.Občane ponovno opozarjajo, naj bodo pozorni. Gre namreč za primere, ko neznanci obiskujejo starejše občane in jih skušajo z različnimi pretvezami zvabiti iz hiš, da bi jih lahko v vmesnem času okradli.

Storilci žrtve pogosto zamotijo s pogovorom in se predstavljajo kot delavci elektro, komunalnih, telekomunikacijskih ali gradbenih podjetij, odkupovalci železa, serviserji in podobno.