atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika

Lažje poškodovan kolesar

Piše: R.K.

Čas objave:
03.02.2022 09:36

Policisti PU Novo mesto so na številki 113 sprejeli 194 klicev, od tega je bilo 48 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Vlomi in tatvine
Na bencinskem servisu na Čatežu ob Savi so ponoči, okoli pol druge ure (3.2.2022) neznanci v osebni avtomobil natočili za 80 litrov dizelskega goriva, nato pa se odpeljali brez plačila. Policisti so srebrnega megana iskali na širšem območju Brežic, naposled pa izsledili v Kerinovem Grmu. Ko bodo opravili razgovor z voznikom, ki se je pred policisti skril, bodo napisali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine. 

V noči iz torka na sredo so neznanci iz parkiranih avtobusov na Ljubljanski cesti v Novem mestu odnesli petnajst akumulatorjev. Po prvih ugotovitvah
ogleda so pri tem poškodovali osem avtobusov in skupaj lastnikom povzročili za skoraj pet tisoč evrov škode. 

Šentjernejski policisti so nekaj po poldnevu opravili ogled vloma v hišo na Goriški gori. Tam so neznanci izkoristili krajšo dopoldansko odsotnost lastnikov, vlomili v hišo, pregledali prostore ter odnesli nekaj denarja in nakita. Škode je za okoli tisoč evrov.

Na Jakčevi v Novem mestu so ponoči vlomili v gradbeni zabojnik in odnesli udarno kladivo ter motorno žago. Podjetju so povzročili za okoli sto evrov
škode.

Zaradi kurjenja kazenska ovadba
Policisti in gasilci so zvečer, nekaj po sedmi uri, zaradi kurjenja posredovali v Ostrogu. Tam so kurili odpadne elektromotorje, pi tem pa je ogenj ušel izpod nadzora, se razširil, tako da so zaradi vročine popokala stekla najbližjega objekta. Ogenj so gasilci pogasili, policisti pa bodo o nedovoljenem kurjenju obvestili inšpekcijske službe. Zbirajo tudi obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Mejne zadeve in tujci
Brežiški policisti so dopoldne v bližini Slovenske vasi prijeli enajst državljanov Afganistana, ki so državno mejo prestopili na nezakonit način. Postopki s tujci še niso zaključeni.

V prometni nesreči lažje poškodovan kolesar
Dopoldne je na Ljubljanski cesti 70-letni voznik osebnega avtomobila neprevidno zapeljal v križišče in pri tem izsilil prednost 51-letnemu kolesarju. Po trku je kolesar padel in se pri tem lažje poškodoval. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili, vozniku osebnega avtomobila pa so napisali plačilni nalog.

V Straži zagorela hiša
Okoli pol osme ure zjutraj je regijski center za obveščanje obvestilo policijo o požaru stanovanjske hiše v Straži. Gasilci iz GRC Novo mesto, PGD Straža in PGD Vavta vas so uspeli požar omejiti in pogasiti, policisti iz Dolenjskih Toplic pa so ob pomoči forenzičnega strokovnjaka novomeške policijske uprave opravili ogled. Po prvih ugotovitvah so zagorele lesene stene objekta, skozi katere je bila horizontalno napeljana dimniška cev od notranjega kamina. Kot kaže med dimnikom in lesenimi stenami ni bilo ustrezne izolacije, zaradi vročine se je vžgal leseni opaž, ogenj pa razširil na ostrešje. Poškodovan ni bil nihče, je pa nastala materialna škoda okoli štirideset tisoč evrov.