Rok Povšič Svet24.si

FOTO: Rok je peš odšel od doma, nato pa se je za...

carmen istanbul (3) Svet24.si

Carmen Osovnikar pobegnila v Turčijo

alojz ihan pl3 Svet24.si

Alojz Ihan: Lahko se zgodi, da bo omikron ...

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

ekonomska-šola-murska-sobota, šola, šolstvo, dijaki, študij Necenzurirano

Draga mati in foter, pustita me v šolo! #kolumna

Gino Tadej Podgornik Njena.si

Gino priljubljen med dekleti, Tjaše nikjer na ...

gajser mm Ekipa24.si

NOVA TRAGEDIJA v Avstriji! Športni svet ...

Kronika

Lažje poškodovana voznica mopeda

Piše: R.K.

Čas objave:
17.06.2021 09:47

Policisti PP Novo mesto so bili včeraj okoli 18.30 obveščeni o prometni nesreči na Lobetovi ulici. Opravili so ogled in ugotovili, da je 32-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad mopedom in padla po vozišču. Povzročiteljica se je v nesreči lažje poškodovala.

Na Vinjem vrhu na območju Šmarjeških Toplic je med 15. junijem in 16. junijem nekdo skozi odprto okno vstopil v počitniško hišo in odtujil suhomesnate izdelke in baterijski vrtalnik. Lastnika je oškodoval za 250 evrov.

Na območju Spodnje Libne (PP Krško) je med 15. junijem in 16. junijem neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.


Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Mihalovca (PP Brežice) izsledili in prijeli šest državljanov Bangladeša in na območju Žuničev (PP Črnomelj) 11 državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer intervenirali v 73-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 230 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 18-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nezakonitih prehodov državne meje.