zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Kronika Slovenj Gradec

Letalska nesreča na Graški gori: tuja krivda najverjetneje izključena

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
05.05.2016 16:20

Tuja krivda za sredino letalsko nesrečo na Graški gori na Koroškem, v kateri je umrl 63-letni pilot z območja Slovenj Gradca, je najverjetneje izključena, so sporočili s Policijske uprave Celje. Pilot je bil sicer zelo izkušen. Za sabo je imel veliko ur letenja, letalo pa je bilo redno servisirano, so navedli.

Pilot je v sredo okoli 7. ure z jadralnim letalom s pomožnim motorjem, ki je bilo njegova last, poletel z letališča v Slovenj Gradcu. Let je bil najavljen. Ko je priletel v bližino naselja Graška Gora, je izvedel več spiralnih krogov, nato pa je letalo iz neznanega razloga sunkovito obrnilo proti gostemu gozdu na Graški gori, navajajo na policijski upravi.

Letalo je z zadnjim delom in krili trčilo ob debla dreves in nato strmoglavilo na tla ob gozdni poti. Pilot je na kraju nesreče podlegel poškodbam. Jadralno letalo je bilo v celoti uničeno.

Ogled kraja nesreče je prevzela preiskovalna sodnica, opravila pa ga je ogledna komisija sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje. Ogleda sta se udeležila tudi državna tožilka in preiskovalec letalskih nesreč in incidentov službe za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov pri ministrstvu za infrastrukturo.