Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Maribor/Ljubljana

Mariborski policisti pod lupo vzeli 'izterjevalca'

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
23.09.2015 17:41

Mariborski policisti preiskujejo sum storitve več kaznivih dejanj s področja poslovnih goljufij. Dejanj je osumljena odgovorna oseba dveh pravnih oseb, ki je v letih 2014 in 2015 oškodovala druge družbe, ki naj bi za njih izterjala dolg od njihovih dolžnikov, dolg pa nakazala. Sodnik je zanj odredil sodno pridržanje.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, je osumljeni preslepil oškodovane družbe in poslovne subjekte, saj izterjanega dolga, ki naj bi ga za njih izterjal v skladu s sklenjeno pogodbo, ni nakazal ali pa tega ni storil v celoti. "S takšnim načinom sta si obe družbi oz. odgovorna oseba družb pridobila veliko protipravno premoženjsko korist," so poudarili.

Mariborski policisti so v sodelovanju s kriminalisti na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru v ponedeljek opravili več hišnih preiskav na Maribora in Ljubljane. Pri tem so odgovorni osebi družb odvzeli prostost in zoper njo odredili pridržanje.

Pri hišnih preiskavah so zasegli različno poslovno dokumentacijo preiskovanih družb, prav tako so med preiskavo našli več kosov strelnega orožja z naboji.

Med nadaljnjim zbiranjem obvestil so zaznali tudi storitev kaznivih dejanj s področja delovne zakonodaje (kršitev temeljnih pravic delavcev in delo na črno) ter kazniva dejanja zoper javni red in mir (nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva).

Policisti so po zaključenem pridržanju odgovorno osebo družb privedli k preiskovalnemu sodniku mariborskega okrožnega sodišča, ki je zoper njega odredil sodno pridržanje, so še pojasnili.