Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Kronika Novo mesto, Krško, Brežice

Med Drnovim in Brežicami več kot 200 na uro

Piše: R.K.

Čas objave:
22.07.2021 09:32

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so ponoči ob nadzoru prometa z vozilom z vgrajenim sistemom Provida obravnavali 53-letnega državljana Albanije, ki je na relaciji med Drnovim in Brežicami, kjer je hitrost omejena na 130 km/h, vozil osebni avtomobil znamke AUDI R8 s povprečno hitrostjo 215 km/h. Kršitelju so izdali plačilni nalog v višini 1200 evrov in izrekli devet kazenskih točk.

Ni upošteval znakov policistov
Policisti PP Novo mesto so med opravljanjem policijskih nalog na območju Mirnopeške ceste s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljali voznika osebnega avtomobila, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so ugotovili, da gre za 32-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil Audi A4. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nasilnežu prepovedali približevanje žrtvi
Policisti PP Brežice so posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Brežic, kjer je pijan 47-letni nasilnež ženi grozil in jo udaril. Zaščitili so žrtev in moškega izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu so seznanili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zoper nasilneža bodo podali kazensko ovadbo
zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Krški policisti prijeli tatico
Okoli 10.30 so policiste PP Krško poklicali na pomoč iz prodajalne v Krškem, kjer naj bi neznanci odtujili več kosov oblačil in pobegnili. Takoj so pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev in v bližini prijeli mladoletnico, ki je pred tem odvrgla ukradene artikle. Zasežena oblačila so zasegli in jih vrnili osebju prodajalne, zoper mladoletno osumljenko pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.


Vlom
V Šentjerneju je med 20. 7. in 21. 7. nekdo na dvorišču podjetja vlomil v dva kombija in odtujil električno orodje in električne vodnike. Škode je za okoli 10.000 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so na podvozju odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Rigoncah (PP Brežice) izsledili in prijeli štiri državljane Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer intervenirali v 55-ih nujnih primerih in na številko 113 prejeli 211 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Šentjerneju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, vlomov, goljufije, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.