podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Kronika Lillehamer

Meta Hrovat bronasta v slalomu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.02.2016 17:22

Meta Hrovat je na drugih zimskih mladinskih olimpijskih igrah v Lillehammerju, športnikov starih od 15 do 18 let, osvojila bronasto kolajno v slalomu alpskih smučark. Zmagala je Švicarka Aline Danioth, druga je bila Kanadčanka Ali Nullmeyer (+1,59), Hrovatova pa je na tretjem mestu zaostala 2,65 sekunde.

Živa Otoničar, druga slovenska predstavnica, je bila 17. (+9,60).

"Občutki so super, sploh ker mi tri tekme pred tem niso ravno uspele in sem bila kar malo neučakana. Slalom ni moja disciplina, ampak se mi je nekako v redu 'poklopilo' in sem zadovoljna s tretjim mestom. Proga je bila super, bila je precej težka postavitev, ampak danes je bila, kot kaže, zame zelo v redu," je bila presrečna 17-letna Hrovatova, ki je v svojem veleslalomu pristala tik pod stopničkami na nehvaležnem četrtem mestu. Če ji je na veleslalomu sreča nekoliko obrnila hrbet, pa ji je na slalomu Fortuna vendarle namenila nekaj svoje pozornosti. V superveleslalomu in alpski kombinaciji je odstopila.

Za slovensko ekipo bodo tokratne druge zimske olimpijske igre na Norveškem znova zelo uspešne. Po sedmih tekmovalnih dneh je slovenska olimpijska odprava bogatejša za kar pet kolajn, tri zlate in dve bronasti. Ema Klinec in Bor Pavlovčič sta bila zlata v obeh posamičnih preizkušnjah v smučarskih skokih. Klinčeva, Pavlovčič in nordijski kombinatorec Vid Vrhovnik so nato zmagali še na ekipni mešani skakalni preizkušnji za prvo slovensko ekipno zlato na tem tekmovanju, Tit Štante je osvojil bron v preizkušnji deskarjev na snegu v snežnem žlebu, Meta Hrovat pa je zbirki slovenski kolajn dodala še bron v slalomu na preizkušnji alpskih smučark.

Obetavni slovenski športniki so pred štirimi leti v Innsbrucku osvojili vsega skupaj sedem kolajn. Z dosedanjim norveškim izkupičkom še petih kolajn ima Slovenija na zimski izdaji mladinskih olimpijskih iger že dvanajst odličij, od tega kar štiri zlate. Pred štirimi leti je bil zlat Anže Lanišek v posamični preizkušnji smučarjev skakalcev.

Igre na Norveškem se še niso sklenile. Slovenci so favoriti za najvišje mesto tudi na petkovi premierni izvedbi nordijsko-skakalno-tekaške mešane ekipne preizkušnje.

foto: arhiv OKS