mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Črnomelj

Policija je po včerajšnji ugrabitvi v Beli krajini storilce že prijela

Piše: STA/Policija, V.D.

Čas objave:
09.05.2019 08:00

V Beli krajini naj bi skupina migrantov včeraj ugrabila domačina, ko je ta delal v vinogradu, poroča spletni portal Siol.net, ki se pri tem sklicuje na izjavo hčere domačina. Zvezali naj bi ga z vrvjo, stlačili v prtljažnik njegovega avtomobila in pobegnili proti Italiji. Pri Sežani naj bi ga izpustili in pot čez mejo nadaljevali sami.

V Italiji naj bi jih nato prijeli italijanski policisti. S Policijske uprave Novo mesto so za portal sporočili, da policisti o dogodku zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine. Kot so še zapisali, v tem trenutku podrobnosti ne morejo pojasnjevati, bodo pa to storili, takoj ko bo mogoče. Uradne potrditve dogodka tako še ni.

Ugrabitev 79-letnega domačina naj bi se zgodila v bližini vasi Mali Nerajec v Beli krajini, ko je ta delal v vinogradu, je za portal zatrdila njegova hči. Ugrabili naj bi ga štirje migranti. Dodala je še, da njen oče ni poškodovan in da je bil po dogodku na pogovoru na policijski postaji v Sežani.

Vodja Sektorja za odnose z javnostmi Policije Vesna Drole, je danes sporočila, da je bil Operativno-komunikacijski center v Kopru obveščen, da so neznanci iz vozila izpustili zvezanega starejšega moškega, ki naj bi mu pred tem ukradli vozilo in odvzeli ključe zidanice v Beli krajini. Moški se je po tem zatekel k bližnjim stanovalcem, ti pa so obvestili policijo in svojce. Stekla je intenzivna kriminalistična preiskava v sodelovanju z italijanskimi varnostnimi organi, s pomočjo katerih so bili storilci tudi prijeti.