Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto

Mladoletni mopedist in traktorist vozila vinjena

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
04.07.2019 11:36

Včeraj okoli 17.30 ure so bili policisti obveščeni o padcu motorista pri Velikem Orehku. Opravili so ogled in ugotovili, da je mladoletni voznik kolesa z motorjem zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad mopedom, padel in se poškodoval.

Mladoletnika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,30 miligramov alkohola, so oskrbeli v novomeški  bolnišnici. Policisti so zaradi izvedbe tehničnega pregleda zasegli moped, o kršitvah pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola tudi traktorist, ki je odpeljal s kraja nesreče

Nekaj pred 18. uro pa se je včeraj zgodila prometna nesreča v Štefanu pri Trebnjem. Voznik kmetijskega traktorja je zapeljal na cesto in odvzel prednost ter trčil v avtomobil, ki ga je iz smeri Trebnjega pravilno pripeljal 61-letni voznik. Voznika osebnega avtomobila so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli lažje poškodbe. Policisti so na podlagi opisa vozila izsledili 64-letnega povzročitelja, ki je po trčenju kraj nesreče zapustil. Med postopkom so ugotovili, da povzročitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, traktor pa ni registriran. Traktor so zasegli, zoper 64-letnega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,38 miligramov alkohola, pa bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Vozniku začetniku zaradi kršitev odvzeli vozniško dovoljenje
Policisti PPP Novo mesto so med izvajanjem meritev hitrosti v naselju Gmajna, kjer velja omejitev hitrosti 50 km/h, vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost 86 km/h. Med postopkom so ugotovili, da gre za voznika začetnika, zato so mu vozniško dovoljenje odvzeli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom omejeno hitrost v naselju za več kot 30 do 50 km/h, kaznuje z globo 1000 evrov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi devet kazenskih točk, kar za voznika začetnika pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.