Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Kronika

Mladoletnik pijan trčil v drevo

Piše: R.K.

Čas objave:
21.11.2023 09:22

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 189 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nimata veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Na področju prometne varnosti so policisti obravnavali povzročitelja nesreče z 2,4 promili alkohola

Nekaj po 20. uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v Zagorici pri Dobrniču, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v drevo. Policisti PP Trebnje so opravili ogled in ugotovili, da je mladoletnik iz Trebnjega, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi nepravilne smeri vožnje izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Kršitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,15 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pod vplivom prepovedanih drog

Policisti PP Sevnica so med kontrolo prometa v okolici Sevnice okoli 14.30 zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznico osebnega avtomobila Peugeot 207. Ugotovili so, da kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom psihoaktivnih snovi so ji odredili hitri test, ki je potrdil prisotnost prepovedanih drog. Opravljanja odrejenega strokovnega pregleda je 33-letna kršiteljica odklonila. Avtomobil so ji zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali vlome in tatvine

V noči na 20. 11. je v Tomažji vasi nekdo vlomil v pomožni objekt ob hiši in odtujil motorno žago, pnevmatsko kladivo in zračno puško. Z vlomom in tatvino je povzročil za 1.150 evrov škode.

Na Šegovi ulici v Novem mestu je v noči na 21. 11. nekdo poskušal vlomiti v gostinski lokal. V objekt mu ni uspelo priti, nastala je le premoženjska škoda na vratih.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Kapele, Jereslavec, Mostec, Loče, Slovenska vas) izsledili in prijeli 56 državljanov Afganistana, 18 državljanov Maroka, 16 državljanov Indije, osem državljanov Rusije, osem državljanov Mongolije, sedem državljanov Pakistana, šest državljanov Nepala, štiri državljane Sierra Leone, tri državljane Sirije, tri državljane Šrilanke, dva državljana Iraka, dva državljana Irana, državljana Burundija in državljana Bangladeša. Na območju PP Črnomelj (Vinica) so izsledili in prijeli 11 državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.