Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika NM

Mladoletniku globa v višini 3.820 €

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.05.2013 14:20

Prometna nesreča se je zgodila sinoči nekaj pred 20. uro v okolici Rake. Mladoletnik, ki je vozil pijan, brez vozniškega dovoljenja in registrskimi tablicami, ki so pripadale drugemu vozilu, bo plačal kazen v višini 3.820 evrov.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so od zadnjega poročanja intervenirali v 155 nujnih primerih. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci hudo poškodovali, tri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami in 16 prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Posredovali so zaradi 39 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali štiri kršitelje, ki se kljub ukazom policistov niso pomirili. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj drzne tatvine, goljufije, lahkih telesnih poškodb, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, nesreče pri delu, požarov, sprožitev signalno varnostnih naprav, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

19. 5. nekaj pred 20. uro se je zgodila prometna nesreča v okolici Rake. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je mladoletnik vozil osebni avtomobil Honda civic, v katerem so bili še trije potniki. Med prehitevanjem je zaradi neprimerne bočne razdalje trčil v drug avtomobil. Obe vozili sta po trčenju zapeljali v jarek. Povzročitelja nesreče in tri potnike v njegovem vozilu so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe. Poškodovani udeleženci prometne nesreče med vožnjo niso uporabljali varnostnega pasu. Policisti so med postopkom ugotovili, da mladoletnik nima vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,63 miligramov alkohola. Vozil je neregistriran in nezavarovan osebni avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Zakon o pravilih cestnega prometa, Zakon o motornih vozilih, Zakon o voznikih in Zakon o obveznem zavarovanju v cestnem prometu za omenjene kršitve določajo globo v višini 3820 evrov. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu.

Pridržali voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola
18. 5. nekaj po 7. uri je na mejni prehod Metlika, na izstop iz države, pripeljal 43-letni voznik osebnega avtomobila. Policisti so mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 43-letni državljan Hrvaške je imel v litru izdihanega zraka 0,81 miligramov alkohola. Kršitelju so odvzeli prostost in ga pridržali.

Črnomaljski policisti so v noči na 19. 5. med kontrolo prometa ustavili 32-letnega voznika osebnega avtomobila, ki med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola. Ugotovili so tudi, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja in vozi neregistriran osebni avtomobil. Odvzeli so mu prostost in ga pridržali. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Izsledili kršiteljico

Krški policisti so bili 18. 5. okoli 19. ure obveščeni o voznici osebnega avtomobila, ki naj bi z nevarno vožnjo ogrožala ostale udeležence v prometu. Policisti so izsledili 23-letno kršiteljico in ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozila je neregistriran avtomobil. Prepovedali so ji nadaljnjo vožnjo, ji zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prijeli tatova
17. 5. nekaj po 13. uri so bili novomeški policisti obveščeni, da neznanec iz zapuščene delavnice krade železne izdelke. Takoj so odšli na kraj, kjer so izsledili in prijeli 31-letnega osumljenca. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Policist zalotil storilca
Vodnik službenega psa s Postaje vodnikov službenih psov Novo mesto je 18. 5. zvečer med opravljanjem nalog v okolici prireditvenega prostora v Metliki zalotil osumljenca, stara 21 in 28 let, ki sta poškodovala parkirano vozilo. Policisti ju bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Vlomi in tatvine
V okolici Sevnice je nekdo vlomil v dve zidanici. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za 500 evrov škode.


V okolici Metlike je nekdo z gradbišča odtujil električne vodnike, armaturne palice in žico. Škode je za okoli 1500 evrov.

V okolic Brežic in v okolici Šentjerneja so neznanci vlomili v dve stanovanjski hiši in odtujil nakit.

V okolici Šentjerneja je nekdo vlomil v pet zidanic in odtujil visokotlačni čistilnik, dve kosilnici, električne vodnike, električno ročno orodje in radijski sprejemnik. Škode je za okoli 1200 evrov.

V okolici Krškega je 19. 5. popoldan nekdo vlomil v dva gostinska lokala in odtujil tobačne izdelke in gotovino.

Tatvine na avtocestnih postajališčih
Na avtocestnem postajališču Starine je v noči na 18. 5. nekdo izkoristil krajšo odsotnost oškodovancev in skozi odprto okno avtomobila odtujil dve torbi z dokumenti in gotovino. Nemške državljane je oškodoval za okoli 6000 evrov.

Na počivališču Zaloke je 18. 5. nekaj po 5. uri neznanec zamotil oškodovanca s pretvezo, da naj bi bila na avtomobilu oškodovanca predrta pnevmatika. Ko je ta odšel do zadnjega dela vozila, je drug osumljenec iz avtomobila odtujil torbo z gotovino in mobilnimi telefoni. Škode je za več kot 1000 evrov.

Pridržali kršitelja
Brežiški policisti so 19. 5. zvečer posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Pijan kršitelj je vpil, grozil svoji mami in razbijal inventar v hiši. Tudi po prihodu policistov se nasilnež ni pomiril, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so 19. 5. posredovali tudi črnomaljski policisti in odvzeli prostost kršitelju, ki je razbijal inventar v hiši in družinskim članom grozil s pretepom.