Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Žužemberk/Sevnica/Krško/Brežice/Novo mesto

Močan veter podiral drevesa in povzročil požar

Piše: SPIN

Čas objave:
30.06.2020 06:21

Na Baragovi cesti, v Žužemberku, je včeraj popoldne, ob 17.31 uri zaradi močnega vetra padel večji oreh na parkirano osebno vozilo ob stanovanjski hiši. Gasilci PGD Žužemberk so oreh razžagali in odstranili. V naselju Libna, v občini Krško, je včeraj popoldne močan veter poškodoval drog električne napeljave. Obveščena je bila dežurna služba Elektro Celje. V naselju Reštanj, pa se je drevo podrlo na rob strehe stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGE Krško, vendar njihova pomoč ni bila potrebna. Zaradi močnega vetra se je tudi v občini Brežice, včeraj popoldne, na ceste podrlo več dreves.

054025_186896_podrto_drevo.jpg
Podrto drevo
Foto: Radio Krka, B.V.

Zaradi močnega vetra se je včeraj, v popoldanskem času, na Planinsko cesto v Sevnici, podrlo drevo. Posredovali so dežurni pri cestnem podjetju. V popoldanskem času pa je v naselju Račica, v občini Sevnica, močan veter odlomil smreko in poškodoval elektro daljnovod.

Veter povzročil požar
Pri ulici Groblje, v Novem mestu, so se včeraj, nekaj po 16.30 uri zaradi močnega vetra pretrgale žice električnega daljnovoda in padle na polje ječmena. Zaradi iskrenja je prišlo do požara. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so požar na površini pol hektara pogasili ter zavarovali območje, kjer so ležale pretrgane žice. Gasilci PGD Kamence so do prihoda dežurnega delavca Elektro Ljubljana ostali na gasilski straži.