tuna bar, morje, madžari Svet24.si

Orban je sanjal o madžarskem Jadranu! To mu ...

kobranka, peskovnik, pasching Svet24.si

V peskovniku v vrtcu je zasikala kobranka

sds Necenzurirano

To so financerji SDS iz državnega gospodarstva

caks tonin Reporter.si

Bleferji Domovine: epidemija tretjerazrednih ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

španska-kraljica-letizia Odkrito.si

Španska kraljica Letizia s svojim golim trebuhom ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Kronika Novo mesto

Na avto padlo drevo, v njem ujeti dve osebi

Piše: ReCO Novo mesto/ReCO Brežice

Čas objave:
06.02.2020 07:09

Močan veter je včeraj povzročal nevšečnosti v več delih države. Včeraj ob 16.31 uri, je na cesti Novo mesto - Metlika, pri Vahti, na osebno vozilo, v katerem sta ostali ujeti osebi, padlo drevo. Gasilci GRC Novo mesto so razžagali in odstranili drevo ter pometli cestišče. Posredoval je tudi dežurni delavec cestnega podjetja.

Dolenjska in Bela krajina

Včeraj ob 18.50 uri, je pri naselju Dolenje Mokro Polje, v občini Šentjernej, podrto drevo oviralo promet. Dežurni delavci Cestnega podjetja Novo mesto so drevo odstranili. 5. 2. 2020 ob 10.52 je na cesti Novo mesto – Mirna Peč, občina Novo mesto, podrto drevo oviralo promet. Dežurni delavec cestnega podjetja je drevo odstranil. 5. 2. 2020 ob 12.47 je v naselju Gorenje Laknice, občina Mokronog-Trebelno, podrto drevo oviralo promet. Gasilci PGD Mokronog so drevo razžagali in odstranili.  5. 2. 2020 ob 15.19 je v naselju Velika Lahinja, občina Črnomelj, močan veter razkril streho stanovanjskega in gospodarskega objekta. Gasilci PGD Butoraj in Dragatuš so nazaj pokrili okoli 5 kvadratnih metrov strehe. 5. 2. 2020 ob 16.13 je na cesti Rodine—Gradišče, občina Trebnje, podrto drevo oviralo promet. Gasilci PGD Ponikve so drevo razžagali in odstranili. 5. 2. 2020 ob 16.18 je bilo na Mirni, na trim stezi podrto drevo. Gasilci PGD Mirna so drevo odstranili. 5. 2. 2020 ob 17.00 je v naselju Zabrdje, občina Mirna, močan veter razkril streho gospodarskega objekta. Gasilci PGD Mirna so razkrito streho sanirali. 5. 2. 2020 ob 16.46 je na cesti Mirna—Volčje njive, občina Mirna, močan veter podrl drevo na cestišče. Drevo je odstranil dežurni delavec Komunale Trebnje. 5. 2. 2020 ob 16.49 se je na Mirnopeški cesti v Novem mestu zaradi močnega vetra podrlo drevo na bivalno barako. Gasilci PGD Kamence so drevo razžagali in odstranili. 

Posavje
5.2.2020 se je v občini Sevnica zaradi močnega vetra podrlo več dreves. Odstranili so jih dežurni delavci CGP in Komunale. 5.2.2020 se je v občini Krško zaradi močnega vetra podrlo več dreves. Odstranili so jih dežurni delavci CGP in Kostaka.  5.2.2020 se je v občini Brežice zaradi močnega vetra podrlo več dreves. Odstranili so jih dežurni delavci CGP in KOP. Veter je razkril tudi streho stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Brežice, ki so streho pokrili.

Sinoči ob 20.24 uri so posredovali gasilci PGD Blanca, v naselju Kladje nad Blanco, kjer se je električni drog podrl na drevo, ki je zagorelo. Gasilci so požar pogasili in opravili pregled z termovizijsko kamero.

Po podatkih centra za obveščanje pri upravi za zaščito in reševanje, je veter tudi v občini Kozje odkril več streh. Čez dan so včeraj ponekod imeli težave tudi v oskrbi z električno energijo.