vrtec, tommaso, avto Svet24.si

Na dvorišču vrtca avto do smrti zbil 4-letnika

Kavni aparat Svet24.si

Zaradi predrage kave poklical policijo, ta pa je ...

plinski-t Necenzurirano

Prazne obljube Hrvaške: Slovenija ostala brez ...

rtv slovenija bobo Reporter.si

Levica je leta »harala« po RTV, zdaj pa se je ...

kelsey wingert Ekipa24.si

Grozljivo! Novinarko 'pokosila' žogica, ki je ...

fred-astaire Odkrito.si

Tako življenje je imel, preden je postal ...

doncic pm Ekipa24.si

Šok: Dončić ima zdravstvene težave, zadnjo ...

Kronika Radeče, Hrastnik, Trbovlje

FOTO: Močno neurje z vetrom popoldan zajelo Radeče

Piše: R.K./SPIN

Čas objave:
07.05.2021 22:44

Ob 18.54 je občino Radeče zajelo neurje z močnim dežjem in vetrom. Gasilci PGD Radeče so črpali in posesali vodo iz kleti stanovanjske hiše. Na regionalno cesto v Hotemežu se je podrlo drevo in zaprlo cesto. Gasilci PGD Radeče so drevo odstranili s ceste.

Tudi občino Trbovlje so zajele močne padavine. Kot so zapisali na strani Uprave RS za zaščito in reševanje vodotok Trboveljščica ogroža objekte na več lokacijah. Hudourniške vode nanesle zemljine, vejevje in kamenje na regionalno cesto Trbovlje-Zagorje ob Savi. Posredovali so gasilci PGD Trbovlje-mesto ter CP- Novo mesto. Fotografiji sta iz posredovanja v Trbovljah, gasilci PGD Trbovlje mesto so ob tem zapisali: "Ob današnjih hudih nalivih smo posredovali na dveh lokacijah pri Ledenico ter Osnovni šoli Alojza Hohrauta kjer je voda ogrožala objekte." 

Občino Hrastnik je zajelo močno deževje. Meteorna voda je ogrožala ZD Hrastnik. Gasilci PGD Hrastnik so izčrpali vodo iz jaška pred ZD in odmašili odtok ter omogočili odtekanje meteorne vode.

V občini Litija, v naselju Kresnice  pa je močan veter podrl nekaj dreves, meteorna voda je zalila nekaj pritličnih prostorov stanovanjskih objektov, parkirišč in cest. Posredovali so gasilci PGD Kresnice in PGD Litija.