računalnik, ženska, spletna prevara Svet24.si

V ljubezen 49-letne Hrvatice s Turkom se je ...

zdravniki Svet24.si

Covidni dodatki: Toliko po novem pravilniku ...

iza-login Necenzurirano

Tuš spet naprodaj, zanima kralja banan in ...

Blaz Brodnjak Am Cham-STA Reporter.si

Bo ta vplivni poslovnež naslednji premier, če ...

Igor E Ekipa24.si

Sramota na nacionalki! Izkušenega Berganta ...

Meghan Trainor Odkrito.si

V veselem pričakovanju!

avdic obrez Ekipa24.si

Umrl od smeha!!! Morate videti to noro ...

Kronika

Močno neurje za seboj pustilo razdejanje

Piše: R.K.

Čas objave:
03.06.2022 06:08

Včeraj v večernih urah je neurje zajelo številne občine v jugovzhodni regiji. Zalivalo je kleti, podvoze, močan veter je podiral drevesa in razkrival strehe. Aktivirani so bili številni gasilci.

Sinoči je del občine Brežice zajelo neurju v katerem je razkrilo streho na stanovanjski hiši v Novi vasi ob Sotli, zalilo podvoz v Dobovi in podrlo drevo. Posredovali so gasilci PGD Bizeljsko in dežurni pri Cestnem podjetju.

toča, neurje
Neurje v občini Mokronog-Trebelno
Milena Svetlin

toča, neurje
Neurje v občini Mokronog-Trebelno
Milena Svetlin

Ob 21.56 je v Metliki meteorna voda zalila kletne prostore zdravstvenega doma v Metliki. Gasilci PGD Metlika so izčrpali 25 kubičnih metrov vode in pomagali pri čiščenju zalitih prostorov.

Neurje junij 22 Mokronog
Neurje junij 22 Mokronog
Radio Krka

Ob 20.30 se je silovito neurje z močnim vetrom in točo razbesnelo nad kraji občine Mirna. Meteorna voda je zalila veliko stanovanjskih hiš, gospodarskih poslopij in prostore Osnovne šole Mirna. Veter je razkril strehe na več objektih in podrl številna drevesa na ceste v občini, potrgal vodnike električne napeljave, posledično so bili odjemalci brez elektrike. Zaradi padlih dreves, razkrivanja objektov in porušitve nadstreškov je bilo poškodovanih več vozil. Plazovi so zasuli več lokalnih cest. Za odpravljanje posledic neurja so bili aktivirani vsi gasilci občine Mirna, PGD Mirna, Ševnica, Selo pri Mirni in Volčje njive, pomagali so tudi gasilci PGD Trebnje in Šentrupert iz sosednjih občin, dežurni delavci Komunale Trebnje, ki skrbijo za ceste, Elektra Ljubljana in pristojne službe občine Mirna. Na terenu je bilo več kot 50 gasilcev in ostalih dežurnih delavcev. Oceno škode in dokončno sanacijo posledic neurja bodo nadaljevali v naslednjih dneh.

neurje, toča, šentjernej
Razdejanje po neurju v Šentjerneju
Katarina Kovačič

Ob 20.50 se je silovito neurje z močnim vetrom in debelo točo razbesnelo nad kraji občine Mokronog -Trebelno. Meteorna voda je zalila več kot trinajst stanovanjskih hiš in gospodarskih poslopij. Veter je razkril strehe na več kot petnajstih objektih in podrl več kot 150 dreves na ceste v občini, potrgal vodnike električne napeljave, posledično so bili odjemalci brez elektrike. Toča je močno poškodovala streho osnovne šole v Mokronogu, posledice toče so vidne na fasadah objektov, oknih, žaluzijah. Toča je poškodovala več kot 100 vozil. Na Gubčevi cesti v Mokronogu je zagorel drog električne napeljave. Za odpravljanje posledic neurja so bili aktivirani vsi gasilci občine Mokronog-Trebelno, PGD Mokronog, Sveti križ, Štatenberk, Trebelno in Velika Strmica, dežurni delavci cestnega podjetja in dežurni delavci Elektro Celje.

neurje, toča, šentjernej
Razdejanje po neurju v Šentjerneju
Katarina Kovačič

Ob 21.24 je v Poganški ulici v Novem mestu, v Jelšah pri Otočcu in Lešnici neurje z močnim vetom podrlo več dreves in manjši kozolec. Gasilci GRC Novo mesto, PGD Šmihel- Novo mesto in Otočec so drevesa razžagali in odstranili. Več podrtih dreves so odstranili tudi dežurni delavci CGP Novo mesto.

neurje, toča, šentjernej
Razdejanje po neurju v Šentjerneju
Katarina Kovačič

V večernih urah je del občine Sevnica zajelo neurje s točo v katerem je v naselju Tržišče meteorna voda zalila dva objekta in po enega v naselju Trščina in Škovec. Vodo so izčrpali gasilci PGD Tržišče, Šentjanž in Krmelj. Dežurni pri Cestnem podjetju je posredoval v Tržišču, kjer je meteorna voda zalila del regionalne ceste.

neurje, toča, šentjernej
Razdejanje po neurju v Šentjerneju
Katarina Kovačič

Ob 21.30 se je silovito neurje z močnim vetrom in točo razbesnelo nad kraji občine Šentjernej. Meteorna voda je zalila veliko stanovanjskih hiš in gospodarskih poslopij. Močan veter je razkril strehe na več objektih, na par hišah je odneslo kompletno streho, podrl številna drevesa na ceste v občini in potrgal vodnike električne napeljave, posledično so bili odjemalci brez elektrike. Za odpravljanje posledic neurja so bili aktivirani vsi gasilci občine Šentjernej, PGD Šentjernej, Orehovica, Gorenje Vrhpolje, Maharovec, Mokro Polje, Cerov Log, Dolenja Stara vas, Groblje, Ostrog in Stara vas-Loka, dežurni delavci javnega podjetja EDŠ Šentjernej in dežurni delavci Elektro Ljubljana. Na terenu je bilo več kot sto gasilcev in ostalih dežurnih delavcev.

posledice-neurja-v-okolici-trebnjega
Posledice neurja v okolici Trebnjega
Milena Svetlin

ob 21.15 se je neurje z močnim vetrom in točo razbesnelo nad kraji občine Šentrupert. Meteorna voda je zalila par stanovanjskih hiš in gospodarskih poslopij. Močan veter je razkril streho stanovanjske hiše in podrl nekaj dreves na lokalne ceste. Za odpravljanje posledic neurja so bili aktivirani gasilci občine Šentrupert, dežurni delavci cestnega podjetja in dežurni delavci Elektro Ljubljana.

posledice-neurja-v-okolici-trebnjega
Posledice neurja v okolici Trebnjega
Milena Svetlin

Ob 21.49 je v Dobravi pri Škocjanu meteorna voda zalila prostore gostinskega objekta. Gasilci PGD Dobrava so vodo izčrpali in pomagali pri čiščenju posledic.

toča, neurje
Neurje v občini Mokronog-Trebelno
Milena Svetlin

Ob 21.22 se je neurje z močnim vetrom in točo razbesnelo nad kraji občine Šmarješke Toplice. Veter je razkril strehe na več objektih in podrl številna drevesa na ceste v občini Šmarješke Toplice. Za odpravljanje posledic neurja so bili aktivirani vsi gasilci občine Šmarješke Toplice, PGD Šmarjeta, Bela Cerkev, Orešje in Zbure. Pri popravilu strehe objekta se je poškodoval gasilec, katerega so reševalci nujne medicinske pomoči ZD Nov o mesto oskrbeli na kraju in ga odpeljali v novomeško bolnišnico. Pri odstranjevanju podrtih dreves so sodelovali tudi dežurni delavci CGP Novo mesto.