pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Novo mesto

Močno opiti povzročili kar 6 prometnih nesreč

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.03.2016 13:32

V minulem prazničnem vikendu so policisti Policijske uprave Novo mesto obravnavali kar šest prometnih nesreč, ki so jih povzročili močno opiti vozniki.

Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so bili 26. 3. okoli 18. ure obveščeni o padcu motorista v Straži. Lažje poškodovanega 24-letnega motorista so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 24-letni motorist zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kros motorjem, trčil v betonsko ograjo in padel. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,80 miligramov alkohola (1,66 g/kg).

27. 3. dopoldan se je zgodila prometna nesreča na cesti med Dvorom in Laščami. Policisti so ugotovili, da je 32-letni moški kolesaril iz smeri Lašč proti Dvoru. V ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in padel. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli poškodbe glave, roke in noge. 32-letni kolesar je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola (1,41 g/kg).

O prometni nesreči na lokalni cesti med Artmanjo vasjo in Vrbovcem so bili trebanjski policisti obveščeni 27. 3. okoli 18. ure. Po prvih ugotovitvah je 21-letni voznik z območja Ljubljane vozil osebni avtomobil iz smeri Artmanje vasi proti Vrbovcem. Pri Artmanji vasi je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v varovalno ograjo in zapeljal na travnato površino, kjer se je z vozilom prevrnil. V nesreči so se poškodovali trije potniki v vozilu (vsi z območja Ljubljane) voznik ni bil poškodovan. Huje se je poškodovala 29-letna potnica, 25-letna potnica in 28-letni potnik pa sta bila lažje poškodovana, 21-letni povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,51 miligramov alkohola (1,06 g/kg). Zoper povzročitelja bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V noči na 28. 3. se je zgodila prometna nesreča z udeležbo motorista pri Gorenjem Zabukovju na območju Policijske postaje Trebnje. 40-letni voznik motornega kolesa je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem in trčil v drevo. Lažje poškodovano potnico na motorju so reševalci odpeljali v bolnišnico. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,80 miligramov alkohola (1,66 g/kg). Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Novomeški policisti so 26. 3. popoldan, med kontrolo prometa v Novem mestu, ustavili 68-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,80 miligramov alkohola (1,66 g/kg). Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

27. 3. popoldan so šentjernejski policisti odredili preizkus alkoholiziranosti 61-letnemu vozniku osebnega avtomobila, v litru izdihanega zraka je imel 1,10 miligramov alkohola (2,29 g/kg). Policisti so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.