Princ Harry, princ William Svet24.si

Tako slabi so odnosi med Williamom in Harryjem ......

himars Svet24.si

Bo to novo orožje, s katerim bodo Ukrajinci ...

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

doncic 12 Ekipa24.si

Ga je želel ubiti?! Allen s koleni nad Dončića,...

Sanjski moški Njena.si

Evo Luno napadli, ker je očrnila Arijanno

riera 4 Ekipa24.si

Riere na tekmi z neugodnimi Celjani ne bo! Vodilna...

Kronika Novo mesto

Moškega, ki je bil več let nasilen do žene, pridržali

Piše: A.D.

Čas objave:
26.04.2018 12:00

Včeraj v dopoldanskih urah so bili novomeški policisti obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin je bilo ugotovljeno, da je 55-letni moški več let izvajal psihično in fizično nasilje nad ženo.

Ženo je pretepal, ustrahoval, z njo grdo ravnal, ji omejeval svobodo in ji grozil z ubojem. Žrtev si iz strahu, da bo grožnje tudi izvrši, nasilja ni upala prijaviti.

Nasilje je stopnjeval do te mere, da je v noči na torek za izvajanje fizičnega nasilja uporabil električni pralizator in žrtev poškodoval, tako, da ji je bila nudena zdravniška pomoč. Policisti so 55-letnemu nasilnežu odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi nasilja bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo.

Nasilje v družini (nasilje nad žensko) praviloma ne preneha samo od sebe temveč se stopnjuje. Pomembno je, da žrtve ali kdo drug nasilje v družini prijavi takoj (na policiji, tožilstvu, centrih za socialno delo, pri nevladnih organizacijah) in tako naredimo vse za razumevanje in izvajanje ničelne tolerance do nasilja, so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.