požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Kočevje

Moški padel 30 metrov v globel

Piše: STA

Čas objave:
31.07.2022 16:35

V bližini naselja Dol v občini Kočevje je v soboto občan padel 30 metrov v globel. Od tam so ponesrečenca prinesli gorski reševalci Gorske reševalne službe Ljubljana in prostovoljni gasilci iz Predgrada, na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana pa ga je prepeljal helikopter.

Nesreča se je po podatkih centra za obveščanje zgodila v soboto nekaj po 13. uri. Ponesrečenca so na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči iz Kočevja skupaj z dežurno ekipo gorske reševalne službe z Brnika. 

Po navedbah Policijske uprave Ljubljana se je nesreča, v kateri se je 39-letni moški huje poškodoval, njegovo življenje pa ni ogroženo, zgodila izven urejene poti na hribu Kozice. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, so danes še sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Na Dolenjskem je ta vikend prišlo tudi do nekaj prometnih nesreč. Na cesti Bič – Žužemberk pri naselju Reber, v občini Žužemberk, je v soboto osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo na streho. Gasilci PGD Žužemberk so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali prevrnjeno vozilo, odklopili akumulator, vozilo postavili nazaj na vozišče, posuli po vozišču razlite motorne tekočine, očistili vozišče in nudili pomoč dvema poškodovanima osebama do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto, ki so na kraju oskrbeli osebi in eno poškodovano osebo v nadaljnjo oskrbo prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Prav tako včeraj se je na cesti Metlika–Novo mesto pri naselju Dole, v občini Metlika, zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Gasilci PGD Črnomelj so odklopili akumulator na vozilu. Poškodovanih ni bilo.

Danes ob 13.05 sta pri Bukošku, v občini Brežice, trčili osebni vozili. Ena oseba se je poškodovala. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in z vpojnim sredstvom posuli po izteklih motornih tekočinah. Reševalci NMP Brežice so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.