Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika

Motorist padel in se poškodoval

Piše: R.K.

Čas objave:
06.06.2023 08:28

Včeraj nekaj po 17. uri se je na cesti Novo mesto – Metlika pri Vinji vasi zgodila prometna nesreča. 56-letni motorist je zaradi neprilagojene hitrosti v ostrem ovinku izgubil oblast nad motorjem, padel in se lažje poškodoval.

Poškodovanega motorista iz Nemčije so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Na območju Policijske uprave Novo mesto smo letos obravnavali 483 prometnih nesreč, kar je 26 manj kot v enakem obdobju 2022. Zaradi posledic je ena oseba umrla (3 v enakem obdobju 2022), 14 je bilo hudo poškodovanih (27) in 153 lažje poškodovanih (178). Pri ogledih so policisti v 115 prometnih nesrečah oziroma v skoraj četrtini vseh nesreč ugotovili, da je bil vzrok za nesrečo neprilagojena hitrost (130).

Do konca tedna bomo policisti izvajali dve preventivni akciji in sicer za zmanjševanje hitrosti in za večjo varnost motoristov. Eden od naših ciljev je zmanjševati povprečne hitrosti na cestah, kar bi posledično pomenilo manj mrtvih ter hudo in lažje telesno poškodovanih v prometnih nesrečah, ki se zgodijo zaradi hitrosti. Pri 50 kilometrih na uro vozilo do zaustavitve prevozi kar 28 metrov dolgo pot. Na mokri cesti se pot ustavljanja podaljša še za 10 metrov. Pri višjih hitrostih je pot ustavljanja vozila daljša, težje so tudi posledice prometnih nesreč.