mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Na Armeškem gorelo grmičevje, topovska granata na njivi

Piše: ReCO

Čas objave:
12.04.2021 11:26

Včeraj zvečer, ob 21.33, je na Armeškem v občini Krško ob lokalni cesti v bližini nestanovanjske stavbe gorelo grmičevje. Požar so pogasili gasilci PGE Krško in PGD Brestanica.

Ob 16.07 je pri naselju Škrjanče v občini Novo mesto gorelo v gozdu. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so pogasili približno 70 kvadratnih metrov gorečega grmovja in podrasti.

Ob 20.40 se je v Ulici Maksa Henigmana v Dolenjskih Toplicah kadilo iz komunalnega zabojnika. Gasilci PGD Dolenjske Toplice so pogasili v zabojniku odloženi tleči pepel.



Ob 8.01 se je v naselju Rajnovšče v občini Novo mesto pri delu na njivi našlo neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Ljubljanske regije so odstranili in na kraju uničili iz obdobja druge svetovne vojne najdeno topovsko granato kalibra 40 milimetrov, angleške izdelave in vžigalnik deset kilogramske letalske bombe francoskega izvora.

Ob 17.40 je v Adamičevi ulici v Novem mestu sunek vetra poškodoval streho stanovanjskega objekta. Gasilci GRC Novo mesto so na streho namestili strešnike.

Ob 16.46 sta v ulici Na Brezovici v Novem mestu trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, razlite motorne tekočine posuli z absorbentom in očistili vozišče ter nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Novo mesto, ki so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.