pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Novo mesto

Na avtocesti srečali kolesarja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.08.2015 11:33

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj so na interventno številko 113 sprejeli 228 klicev in obravnavali 59 interventnih dogodkov, največ jih je bilo iz področja kriminalitete in prometne varnosti.

Tatvine
Na cesti Breg – Sevnica so policisti obravnavali tatvino goriva iz delovnega stroja, parkiranega na delovišču. Ponoči so neznanci iz rezervoarja iztočili okoli 60 litrov dizelskega goriva.

Policisti iz Dolenjskih Toplic pa so opravili ogled vloma v delovni stroj v Podstenicah. Iz delovnih strojev na gozdni vlaki,

Ukradli nemško ovčarko
Novomeški policisti so v Smolenji vasi obravnavali prijavo tatvine nemške ovčarke, stare 12 let, z imenom Lucy. Ovčarka je izginila ponoči, lastnica sumi, da so jo ukradli.

Vlom v hišo
Na Vestrovi ulici v Novem mestu so ponoči vlomili v stanovanjsko hišo. Storilci so na silo vstopili v hišo, pregledali vse prostore, odnesli nekaj zlatnine in lastnikom naredili za okoli tisoč evrov škode.

Delovna nesreča

V Krškem se je popoldne pri delu lažje poškodoval 49-letni delavec. Med razlaganjem opažnih plošč je padel v jarek globine 140 cm, pri čemer se je s telesom napičil na železno palico. Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli vbodno rano. Policisti so ugotovili, da je pri delu uporabljal varnostno čelado a so ocenili, da je imel neprimerno obutev in oblačila, zato bodo o dogodku napisali še poročilo inšpekcijskim službam.

Na Obrežju zasegli ukradeno vozilo
Na mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje so na izstopu iz države popoldne kontrolirali 43-letnega državljana Srbije, ki se je tja pripeljal s kombiniranim vozilom slovenskih registrskih tablic. Pri pregledu vozila so ugotovili, da je bil Fiat Ducato leta 2005 ukraden v Italiji, zato so ga zasegli. O dogodku bodo okrožno državno tožilstvo obvestili s poročilom, saj so ugotovili, da 43-letni voznik ni povezan s tatvino.

Na avtocesti srečali kolesarja

Prometni policisti so pri Čatežu ob Savi ob pol peti popoldne ustavili 58-letnega kolesarja iz Brežic. Na kolesarja so opozorili vozniki, ki so se peljali po avtocesti. Kaj je počel na avtocesti ni znal točno pojasniti. Policisti so ga pospremili iz avtoceste in mu napisali plačilni nalog za 150 evrov.

Odstranili pijanega voznika
Nekaj pred 22. uro zvečer so policisti v Novem mestu ustavili vozilo 24-letnega Novomeščana, ker je vijugal po cesti. Ko so mu odredili preizkus alkoholiziranosti je le-ta pokazal rezultat 1,21 mg/l alkohola v izdihanem zraku (2.5 promila). Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in uvedli postopek o prekršku.